For nylig fik jeg en gave af en god ven – det var Yahua Hassans nye digtsamling (eller skriv med versaler). Samtidig skulle jeg forholde mig til Martin Krasnik´s mikrofonholderi. Nok er det en god ven – men han kender mig ikke godt nok. Eller måske gør han og forsøger at få mig ´omvendt´ – motivet er jeg ligeglad med. Jeg holder meget af ham alligevel – altså min ven.

Yahua Hassan er dømt for bl.a. seksuelle krænkelser af kvinder samt vold mod andre. Punktum. Og meget andet. Han skriver også glad herom. Det pis gider jeg ikke støtte. Ganske enkelt. Det er en legitimering af vold mod kvinder, som jeg ikke gider at understøtte ej heller gider jeg læse sådan skrammel. Jeg får kvalme over den heltekåring, som dele af medierne helt uansvarligt er igang med. Igen.

Da jeg kom hjem og fortalte min mand, at jeg havde fået bogen var hans første umiddelbare kommentar ´nej da – puha´. Og sådan har jeg det også. Omend jeg holder meget af min ven, lader jeg alligevel bogen ligge og håber den har en stor brandværdi…

Vi er ikke tvunget til at læse dumme svins bøger. Uagtet at de iblandet deres forstyrrede tanker også har nogle sammenhængende tanker. Jeg ved godt, at der finder meget vold sted overfor muslimske børn (deraf bl.a. Barnets Reform og seneste skærpelse ifht mulig fængselsdom for at undlade at underrette). Jeg ved også, at kvinder krænkes – også seksuelt – i islams hellige navn. Ved også at rigtig mange af vores kriminelle har muslimsk baggrund (bl.a. netop Yahua Hassan). Fortsæt bare den alenlange liste. Det behøver jeg ikke få skåret ud i pap af en, som selv vedholdende og gennem mange år har opført sig som et dumt svin. Og som helt åbenlyst intet har lært.

Det forpligter at være et ordentligt menneske – det forpligter også at være ´forfatter´. Dumme svin skal vi hverken lovprise eller ophøje til noget de ikke fortjener. En blind heltekåring. Måske en heltekåring grundet i kvindehad. Måske.

Hurra for at kunne sætte flere ord fornuftigt sammen. Hurra til Gyldendal for at få en guldkalv omend han er et dumt svin. Men vi andre forstandige mennesker som ikke mindst værner om kvinders rettigheder behøver ikke bifalde dumme svin. Trods alt.

Til alle andre – lad lortet og lorten ligge. Ganske enkelt.