Her til aften sad jeg foran min skærm og arbejdede. Facebook var tændt, men jeg var i gang med noget andet. Pludselig ser jeg en gammel forside af Familie Journalen – og tænker ´den forside kender jeg´. Jeg spørger min FB-ven om ikke min far – CC Andersen – havde skrevet en artikel heri.

Jo, det havde han. Faktisk netop den artikel, som jeg efter hans tidlige død af blodprop i hjertet i 1969, oftest læste som barn. Min far havde en fast artikelserie i Familie Journalen som hed ´Mennesker på min vej´. Her fandt han hjemløse, rige i Argentina, mennesker med en særlig historie og genfortalte den til læserne. Men netop denne artikel var en, som for en gangs skyld handlede om min far selv, og hvor han fortalte om sine oplevelser i forbindelse med en blodprop i hjertet. Denne overlevede han, men det gjorde han ikke to år efter.

Da jeg var oppe i embedseksamen i medicin mange år efter var det netop blodprop i hjertet, som jeg kom op i hos en hjertepatient og skulle gætte mig til. Det faldt mig meget let. Eksamen var forholdsvis kort tid efter, at vi havde fået den epokegørende streptokinasebehandling, som ændrede markant overlevelseschancerne hos patienter med blodprop i hjertet. Jeg sendte min far en kærlig tanke – og ville have ønsket mig, at samme behandling fandtes i 1969. Eller senere hvor en nær ven også mistede sin far pludseligt som følge af blodprop i hjertet. Men det gjorde den desværre ikke.
Så havde det nok også hjulpet min far og hans hjerte, hvis han havde holdt lidt igen med smøgerne, alkoholen og damerne. Men det er så en anden historie :-). Og jeg var egentlig glad for at få en hilsen fra min far – som jeg bilder mig ind holder lidt øje med det hele. Sammen med min elskede mor.