Rafael Nadal – en af verdens største tennisspillere – måtte forlade Indian Wells tennisturnering slået af sin modstander. Ikke mindst grundet svære venstresidige brystsmerter og åndedrætsbesvær. Hjertet sidder som bekendt i venstre side.

Mange har spurgt mig – om det mon kan være hjertebetændelse (relateret til corona-injektionerne/corona).

Nadal er venstrehåndet. Som du ved (hvis du har fulgt mig) har jeg spillet tennis siden jeg var 10 år gammel – og er bidt af en gal tennisketcher fortsat. At serve er en stor belastning for skuldre og torsoen. Det betyder også, at en sådan belastning kan medføre belastninger af brystmuskulaturen/ribben. Og dermed altså forvolde smerter. Smerter i brystkassen giver typisk også åndedrætsbesvær, da det gør ondt, når man trækker vejret. Og sådan har Nadal beskrevet sine smerter.

At det kommer nu – hvor Nadal immervæk har nået den alder han har (35) og udsat kroppen for massive sportsbelastninger i nu mange år – er ikke mærkeligt. Tennis på topplan slider på en krop.

Når det er sagt – ved vi at Nadal har fået corona-injektionerne og vi ved at han var smittet med COVID-19 ved årsskiftet. Vi ved også, at der er øget risiko for hjertebetændelse i forbindelse med corona-injektionerne og især hos sportsaktive, yngre mænd. Symptomerne viser sig da også typisk ved netop større belastning af hjertet – som fx ved en tenniskamp. Hjertebetændelse ses også ved egentlig corona men da typisk hos ældre mennesker og ikke-sportsaktive.

Kort sagt må vi selvfølgelig forvente, at Nadal er ved at blive grundigt udredt for om hans smerter og åndedrætsbesvær kan relateres til muskulatur/ribben eller til hjertet. Så jeg forventer, at man er igang med at undersøge ham nøje og vi forhåbentlig får et svar indenfor de næste dage.

Jeg krydser fingre for, at Rafael Nadal snart er på tennisbanen igen – frisk og frejdig.

Opdatering d. 23.3.22 – Det er offentliggjort, at Nadal havde pådraget sig en stress-fraktur af et ribben. Det forklarer smerterne og vejrtrækningsproblemerne. Vi glæder os til at Nadal er på grusbanen igen.