Man skal ikke være debattør mange øjeblikke på nettet – før man får ´fornøjelsen´ at grimme mails, beskeder osv. Gerne pakket godt ind i ´dumme kælling´ og det der er værre. Det samme gælder med chat, hadesider, mobbesider osv. Som ´offentlig person´ skal man tåle endnu mere. Det er fuldstændig vanvittigt, hvad man skal stå model til. Selv har jeg udviklet et ´chikaneskjold´ hvor jeg stopper med at læse, når jeg kan se, at det er grimt. Ganske enkelt stopper og klikker videre. Det kan dreje sig om mails, beskeder, debatindlæg og mærkelige ´klummer´. Jeg er funktionel blind. Men det er da i bund og grund ulykkeligt og hæsligt for et samfund. Reelt dybt deprimerende og en forråelse af den måde, som vi kommunikere på. Plus det udfordrer demokratiet, for det øjeblik vi ikke længere tør debattere af angst for chikanen (en forståelig angst), så forsvinder også debatten.

Lige nu vrimler det med ubehagelige beskeder, indlæg osv i forbindelse med SF´s nedsmeltning. Og disse er i stor grad rettet mod personer – som de afgående ministre. Det er helt fair at diskutere – men man skal åbenbart som offentlig person tåle meget – og alle mulige mænd og kvinder indgår såmænd i en sådan chikane. Vi har for længst vænnet os til, at man mobber hinanden – satire/komik er jo nærmest ikke andet. Og hvor er grænsen egentlig? Hvornår stivner grinet?

Netpoliti med hurtige bøder – det er hvad vi har brug for. En instans, som ved chikane lynhurtigt kan involveres og udskrive bøder på fx 200-500 kroner – og gerne med et lille afkast til ´offeret´. Det må kunne lade sig gøre at lave en sådan ordning. Det vil uden tvivl få mange til lige at genoverveje hvad de skriver – og allerede der er vi nået langt. Her på bloggen er stort set al chikane forsvundet efter at man kun kan poste via facebook og dermed også (for de fleste) står ved hvad man skriver og lægger navn til. Sjovt nok får det også en del til at stoppe med i hvert fald at offentliggøre deres chikane.

Sidst men ikke mindst – det er VOKSNE vi taler om, som mobber på denne måde. Når vi bekymrer os om mobning blandt børn, skal vi starte med at huske på, at deres forældre OGSÅ mobber. Ofte endnu mere ondskabsfuldt, groft og vedholdende. Så lad os starte blandt dem!