Lad os bringe Niels Hausgaards forslag ind i 2014!

Niels Hausgaard har i mange år fået mig til at grine. Ligesom han kan få store dele af den øvrige befolkning til. Selv da jeg læste hans kommentarer til nye ord i Berlingske (se nedenfor) grinte jeg højlydt. Niels Hausgaard er bare sjov. Meget sjov. Der er enkelte mennesker, som bare kan få mig til at grine, så tårerne triller. Han er en af dem. Hvis man kunne få den evne på flaske, havde jeg tømt butikken. Jeg ved ikke hvad det er – men han rammer plet i latterhjertet. Det er en sand befrielse og stor fornøjelse hver gang. Plus uden tvivl godt for både psyke og fysik.

Jeg deler også hans begejstring for Helle Thornings selfie – hvor hun sammen med to andre mennesker har en stjernestund. Det er så ved Mandelas begravelse og med Obama og Cameron. Men to mennesker hun hygger sig med.

Nå – nu til sagen. For i selvsamme artikel kommer Niels Hausgaard med en forudsigelse – som jeg mener vi omgående skal gribe fat i. Nemlig at man taler i telefon og bruger sin smartphone udenfor eller væk fra selskabet. Ligesom man går ud for at ryge. Det er jeg 150% med på, at vi straks laver til en aftale. Det er så meget spot on noget kan blive :-). Jeg kan så løfte sløret for, at vi allerede i familien har nogle ret stramme regler for bruge af ens Iphone fx ved middagsbordet osv. Selv om det er 5 voksne, der sidder om bordet, kender vi nok alle til det med, at man liiiiiige skal tjekke. Og så forsvinder samtalen og nærværet.

Lad os følges ad med Niels Hausgaard – og gøre det til en fast regel, at man tjekker sin smartphone (og taler i den) væk fra selskabet. Ikke ved bordet, i rundkredsen osv – men udenfor. Fysisk som psykisk. For min skyld må der gerne laves labels, som kan minde os herom, ligesom at vi på arbejdspladserne skal have det indføjet i vores arbejdsrutiner.

Tak til Niels Hausgaard for at være en meget morsom guttermand. En skam han er så gammel, at jeg ikke kan add´e ham på facebook. Det synes jeg er ærgerligt. Det er sådan en mærkelig idé nogle af de gamle kunstnere har fået sig – at det er smart og vidner om intellektuelt overskud. Eller hvad det nu er. For mig at se er det bare down-right dumt og en måde at koble sig ud af fællesskabet på. Så hjælp lige Niels Hausgaard til at få oprettet en facebook-konto – og så vil jeg gerne være venner med ham. Han kan tage nogle af sine jævnaldrende musikerkollegaer med :-). Ingen nævnt ingen glemt!

Del gerne mit indlæg. Budskabet er vigtigt – og måske når det også lige pludselig Niels Hausgaard og med stor tak.