Udviklingen af krimierne fik som ønsket de triste tanker skubbet lidt på afstand. Samtidig opdagede jeg hurtigt, at det var med til at bearbejde sorgen. På en anden måde. Derfor vil du også se, at netop tab (og i dette tilfælde af en elsket mor) spiller en væsentlig rolle i ´Skrøbelige hjerter´ og nedtones så i de næste. Men har man mistet vil man helt sikkert genkende en del følelser, tanker, savn og sorgen i den første krimi om Anna Storm. Uden at det som sådan har noget med plottet at gøre. Og det er vel kendetegnende for alle fire krimier, at der er en hel del historier ´ved siden af´ plottet. Nogle fra det virkelige liv men de fleste med et tvist. Ret stort tvist.

Da først vi kom i gang med plottet, var det jo med at skrive alle tankerne ned. Store som små. Handlingens røde tråd, sjove sætninger, relationerne, stederne, Anna Storms aldre osv. Derfor har hver eneste krimi også sin egen lille notesbog. Allesammen en farverig Moleskine – og når først plottet tager form viger den ikke fra min side. For når tankerne, løsninger og gode idéer trænger sig på, skal de nedskrives omgående. Når så bogen efter noget tid skal skrives er notesbogen omdrejningspunktet og ikke mindst tidslinien for hele plottet er skrevet ned i bogen. Oftest i flere omgange og med lidt forskellige udfald.

Lige nu har jeg den 5. Moleskine liggende. Tom. Når Hjerteløs er sendt godt afsted, starter jeg sammen med min mand på at udvikle næste plot. Men nu skal Hjerteløs forinden sendes godt afsted ud i verden. For denne gang har den ikke mindst et meget vigtigt budskab – nemlig at vi skal have sat en stopper for drab på pigefoster og pigebabyer i Indien (og de andre steder i verden hvor det foregår fx Kina).