Regeringen pønser på at ændre forsamlingsforbuddet – så flere må samles. Men hvorfor ophæves det ikke bare helt? Covid19- udbruddet er stort set ovre. Fra igår til idag er antallet af indlagte faldet med 12 (nu 85).

Udbruddet opfører sig som et udbrud altid gør – nemlig at det starter småt, så kommer der lidt flere tilfælde, for så at dø ud igen. Det skyldes mange ting – herunder ikke mindst at vi er så langt henne på foråret/sommeren. Så det kører reelt lige efter bogen.

Derfor er det også noget decideret pjat og vanvittig nøl, at statsministeren og regeringen på den måde forhaler oplukningen af landet. Forsamlingsforbuddet skal reelt blot ophæves. Længere er den egentlig ikke!

På denne Grundlovsdag håber jeg, at folketingets politikere vil starte med at forholde sig til fakta snarere end følelser og frygt. Covid19-udbruddet ER ovre! Den lillebitte rest af smittede klinger mere og mere af og der kommer IKKE et udbrud igen nu.

Så få åben landet. Helt! Der er ingen som helst videnskabelig dokumentation for forsamlingsforbud – nu må vi kræve, at der ligger data til grund for så væsentlige beslutninger og ikke alene frygt!

God Grundlovsdag til alle – og husk – vi lever faktisk i et demokrati.

PS. Så Steffen Brandt i et interview sige “Vi er faret vild, men vi skyder en god fart!”. Den bemærkning fik mig til at grine, hvilket var helt vidunderligt. Det er præcist hvad regeringen har været længe – faret vild. Men BOY hvor de skyder en god fart…eller skulle vi sige GIRL hvor de skyder en god fart!