Det er sjældent jeg smider avisen fra mig med ordene “sikke noget pis det gider jeg sgu ikke læse” – men det var ordene idag, da jeg var gået igang med at læse René Fredensborg´s hæslige beskrivelse af hvorfor han hjembringer en filipinsk kvinde (læs:slave) – herunder hvor god hun var til at vaske hans beskidte underbukser i hånden. Efter selvfølgelig at have madet ham med mad før sig selv. Så havde jeg fået rigeligt! (heldigvis kan vi fortsat selv bestemme hvad vi gider læse)

Et er af man kan være så fuld af kvindehad og foragt – men at Berlingske vælger at bringe så fornærmende og hæsligt misogyni skræmmer mig. Byt lige kvinde ud med neger. Ville de så bringe så bragende racistisk indlæg? For debattens skyld. Næppe. Det er IKKE ligegyldigt hvad man bringer. Ord er ikke toldfri. Det er heller ikke ligegyldigt, at en mand med så erklæret kvindehad har sit eget radioprogram. Der er noget, som hedder etik og moral. Også for medierne. Det er ikke alt ´bull shit´ man skal give plads til i den offentlige debat.

At der findes forstyrrede, halvgamle (måske små impotente who knows) mænd er der intet nyt i – ej heller at de ´køber´ sig en kvinde. Når ingen andre vil. Men at Berlingske finder det passende at bringe – er jeg langt mere rystet over. Af hvilken årsag? For at fortælle os kvinder, at vi skal kende vores plads?

Jeg kan bare smide avisen væk og ville med glæde opsige abonnementet (min mand er ikke ligeså oprevet ;-). Men set i lyset af, at vi bl.a. også har mænd, som ligefrem plæderer for fx burkaens herligheder (til kvinder alene sæføli) – synes jeg det går den helt, helt forkerte vej. Gys og genfærd. Kvindehad har alle dage eksisteret og synes at være stigende – men at medierne giver plads hertil er jeg mest af alt rystet over. Det er elendigt justement.

Tilbage til krimi 6.0 om Anna Storm, som jeg er ved at få skrevet færdig – jeg skruer lige lidt op for blusset ;-). Og brug din stemme – kvinde. Der er brug for den!