Netop nu forholder Etisk Råd sig til såvel organturisme. Ikke mindst den der foregår i Indien, hvor salg af specielt nyrer er meget omfattende. Selvfølgelig ikke nyrer var velstillede – men fra den fattigste del af befolkningen. Det er på alle måder et brud på ikke mindst lægeløftet, når læger indgår i en sådan organturisme. Og det gør danske læger. For de efterbehandler (og til tider forbehandler), så danskerne kan rejse til Indien, få deres nyre, komme hjem igen for så at blive efterbehandlet.

Jeg har i min nye krimi, Hjerteløs, taget fat i netop den problemstilling. Læs bogen og bliv klogere på denne på alle måder frastødende organturisme. Som bør få konsekvenser og i endnu større grad end tilfældet er nu være strafbart. Både for dem der køber nyrerne, men også for de involverede læger.

Lad mig stille dig et enkelt spørgsmål – vil du sælge mig din elskede datters eller elskede søns nyre? Jeg skal nok betale dig en årsløn. Nej – vel! Det er et vitalt organ. Husk det. Læs Hjerteløs – den kan købes eller lånes på biblioteket. Men læs den.