“Peanuts og vindruer skal holdes uden for rækkevidde. Peanuts risikerer at komme i den gale hals, og når de ned i lungerne, kan deres olie beskadige lungevævet. For en sikkerheds skyld bør man ikke servere peanuts, før barnet er fire år”

Sådan står der at læse i “Alt om barnet” og det har der stået i 20 år. Omend bogen i sig selv er blevet opdateret mange gange og senest netop nu. Jeg kan være vældig bekymret, når en mor er nødt til at dele et opslag om HVOR farlig peanuts er efter at hun har været tæt på at miste sin 2-årige datter. Ligeså bekymret er jeg, at den omfattende deling åbenlyst viser, at grundlæggende og almenviden er gået tabt!

I takt med at forældre læser markant færre håndbøger (det behøver såmænd ikke at være min) men i stedet finder deres viden sporadisk på nettet, ja, så går så simpelt, enkelt og livsreddende råd tabt! Med fare for børnenes liv. Jeg bliver så trist så trist.

I mine øjne kan nybagte forældre (åbenlyst) IKKE undvære en håndbog. Vælg selv den der passer dig bedst heart-humørikon. Men læs dog for pokker de vigtigste ting du skal vide om netop småbørn – inklusiv som mange forældre gennem årene har vidst – at man ALDRIG giver småbørn peanuts.

“Alt om barnet” udkommer i spritny udgave 4.4. Men for min skyld kan forældre (og bedsteforældre) læse den håndbog, som de føler sig mest trygge ved. Men en håndbog kommer de helt åbenlyst IKKE udenom.

http://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/2-aarige-vilma-spiste-peanuts-og-endte-i-respirator