Først lige dagens tal –  umådelig fredsommelige. Fuldstændig som de nu har været MEGET længe. 1 død MED Covid-19 – og den positive trend fortsætter, nemlig hvor meget få dør MED Covid-19. Og markant færre AF Covid-19. Kort sagt corona bliver efter alt at dømme mere og mere fredelig – eller vi læger bedre til behandlingen. Men det ser ud til, at vi taler for døve ører -for de tal er regeringen åbenbart fuldstændig døve overfor.

Så er maskehelvedet startet i dag. Det på trods af, at der IKKE er nogen videnskabelig evidens for, at det virker ved brug i det offentlige rum. Plus vi mangler undersøgelser ifht hvad vi ellers kan udsættes for at smitsomme sygdomme ved brug af masker, forurening af dem og miljøet, den mentale sundhed, afgivelse af giftstoffer fra maskerne (ved brug over mange timer). For slet ikke at tale om ændret adfærd ifht afspritning, håndvask osv, når vi samtidig også skal bruge mundbind. Kort sagt – det er hel horribel restriktion – ikke mindst også i lyset af de fredelige tal.

Snart undrer intet mig mere i dette coronahelvede. Slet ikke dagens oplevelser med politiet!

Vi har en lille butik i Aarhus – hvor dagens søde medarbejder IKKE tåler mundbind. Politiet troppede op med politibetjent Mikkel og hans makker fra patrulje 53 – og det blev en rigtig træls oplevelse for vores medarbejder. De mødte FØR vi åbnede og de rodede rundt i regler osv – mente et opslag fra vinduet skulle fjernes…Men der var IKKE noget opslag og har aldrig været det. Samtidig var de bryske og ubehøvlede. Altsammen fordi en eller anden hos Aarhus Politi havde læst noget i pressen. Måske i Ekstrabladet. Who knows hvilke kilder politiet har.

Men hvordan er det egentlig med medarbejdernes arbejdsmiljø? Hvor er fagforeningerne? Hvis de et kort øjeblik glemmer det politiske ståsted. Hvilket jeg personligt gjorde for 8 måneder siden. Det er jo da ikke rimeligt, at en medarbejder skal PÅTVINGES visir eller maske, når hun ikke tåler det. Og nej – vi kan ikke bare komme plexiglas op – det er jo altså en lillebitte butik. Og INGEN smittes i butikken kan jeg garantere for – der afsprittes, vaskes hænder og holdes god afstand. Så STOP! Bare STOP!

Men medarbejderne har faktisk også et arbejdsmiljø. Er det mon regeringen som tager de arbejdsmiljøsager? Medarbejderne har også rettigheder ifht sikkerhed. Maskeklædte mennesker i en guldsmed? Elle bank? Hvad tænker du selv? Heldigvis fornemmer jeg, at flere og flere danskere vågner op og begynder at tænke selv!

Så må jeg også sige, at jeg er chokeret over politiets opførsel. Som betjentene sagde, så ville de patruljere forbi butikken flere gange dagligt og det var besked fra “toppen”. Ved så ikke om toppen er Mette Frederiksen.

Men hvad jeg ved er, at det er IKKE i orden, at Aarhus politi behandler detailhandlen og små forretninger som levede vi i en politistat. Og iøvrigt sender knold og tot afsted – som udover at være bryske reelt ikke aner hvad retningslinierne er. Udover at de selvfølgelig har været sendt afsted for at chikanere os. Få os til at makke ret.

Er det virkelig Danmark – et demokratisk samfund – 2020? Hvad tænker du? Det er også DIT demokrati. DIT politi. Jeg er godt og grundigt rystet. Tænk sig, at dagens politi bruger krudt på at overvåge små detail handlende. Det er helt vildt! Sjovt nok interesserede de andre små butikker IKKE politiet. De behøvede ikke dagens politichikane. Det er godt nok vanvittigt.

Tak til alle jer gæve mennesker – med et ordentlig moralsk kompas! Også tak for jeres store opbakning til vores butikker.

Og ved du hvad – imorgen står jeg i butikken på Blegdamsvej 104 på Østerbro – og du er hjertelig velkommen. Vi har 30% på alt. Så hvorfor ikke få købt dine julegaver nu :-).

Du kan også gå på vores hjemmeside og bruge rabatkoden fødselsdag og der fratrækkes 30% (på ikke nedsatte varer).

www.jewlscph.com