En væsentlig grund til at verden – og ikke mindst landet – er endt i en massepsykose skyldes pressens håndtering af ´news´.  Det er som om at verden FULDSTÆNDIG har glemt alt andet end corona. Intet andet er væsentligt. INTET!

Fredag 10.4 skrev kulturjournalist Søren Jacobsen Damm en meget lang artikel om hvordan løbere MÅSKE kunne smitte hinanden med corona i en 20 meter “slipstrøm”. Vel at mærke fra et studie, som IKKE var publiceret endnu. Det afholdte ikke kulturjournalisten på at bruge meget spalteplads på hvordan vi MÅSKE smitter hinanden når vi løber med en “slipstrøm”.

Først tog jeg fejl af datoen og troede det var en aprilsnar. Men artiklen er et godt eksempel på det hav af artikler i danske (og udenlandske) medier som åbenlyst har haft til formål at opildne folk til frygt. Nu skal vi så frygte at løbe. Artiklen skulle aldrig være blevet bragt og farligst af alt var Søren Jacobsen Damm´s slipstrøm.

Min opfordring til pressen er at man udviser større agtpågivenhed overfor tilvejebringelse af fake news. At man holder sig til sit resort (hos Søren Jacobsen Damm kultur) og at man følger god presseskik ifht kilder, troværdighed, budskab osv.

Tilbage bliver at foråret ER vores ven. Netop fordi at vejret gør vi kommer (og skal) udenfor. Ud at cykle, løbe, lege, svømme, spille bold osv. Ud hvor afstanden mellem os bliver større, vi smitter hinanden mindre, virus overlever kortere tid og samlet set falder smitterisikoen meget markant. Herudover er motionen – som fx løb – med til at holde vores fysiske og psykiske sundhed på et vist niveau. Ikke mindst i nuværende coronakrise og hvor befolkningen er ramt af en stor tristhed er netop udendørs aktiviteter som løb fantastisk og godt for folkesundheden. Bogstaveligt talt.

Så ud at løb – og tro ikke på alt du læser – og da slet ikke fra vores mainstream presse som åbenlyst helt har glemt deres journalistiske kompas i dette coronahelvede.