Nu ved jeg hvordan to rådne ænder lugter. Vi var blandt de uheldige der fik rådne ænder fra Dansk And igår. Mai jokede med da vi gik igang – at hun ikke håbede vi havde købt ænder fra Dansk And slagtet 10.12. Det grinte vi meget af og var alle fire enige om, at det godt nok måtte være trælst. Lige indtil min mand fik åbnet poserne og opdagede at jo – ænderne var fra Dansk And og jo de var slagtet 10.12.

Føj for pokker hvor lugtede de fælt. Ren råddenskab. Jeg fatter ikke hvordan produktionen har været grebet an – jeg ønsker nok slet ikke at vide det, for hygiejnen har været en kæmpe fiasko. Det er jo helt åbenlyst.

Vi ringede straks ned til Søllerød Købmanden, hvor vi havde købt ænderne. De havde egentlig lukket…men vi fik deres allersidste to franske berberiænder. Reddet af ande-gong-gong´en.

Det er en god reminder om, at man ifht mad beskytter sig bedst muligt mod madbåren-sygdom ved ikke at spise maden, hvis den ser forkert ud (som de sidste sølle rester ved en buffet besøgt af 100 mennesker), den lugter ilde (tilbered ikke maden og spyt det straks ud hvis du får det i munden) og det smager forkert. Ud med skidtet. Omgående.

Hvis vi var i tvivl om hvordan råddenskab lugter…fik vi genoplivet hukommelsen herfor. Føj føj og atter føj.

Når noget lugter råddent – ER det råddent. Et meget godt bon mot her i livet :-)…..og hvorfor det så fører mig frem til at plottet til krimi 6.0 med Anna Storm er sat i gang ved jeg ikke :-).