I går havde jeg inviteret min mand ud at spise. Valget faldt på den nye restaurant i Aarhus Sonnesgade 11. Cykelturen derhen var en anelse strabadserende i kulden (og for min mand uden handsker) – men dejligt at nå frem og ind i varmen.

Så langt så godt. Jeg trængte til en cola zero…og så startede balladen ellers. For det serverede man (heller ikke) på Sonnesgade 11. Og så fik jeg et længere foredrag om, at det var der mange restauranter i Aarhus som heller ikke gjorde. Tell me about it! Jeg har oplevet samme snobberi på Substans, Gastronome og Frederikshøj. Det hører ganske enkelt ingen steder hjemme! Omend tjeneren var flink til at hente to efterladte dåser fra en tidligere julefrokost. Så lidt Cola Zero fik jeg…

Man skal (og må) ikke belære mig om sundheden ved Cola Zero. Tak – jeg er udemærket klar over, at sødemidler er skadeligt. Men for mig er det så min ´kaffe´. Og lad mig have mine synder i fred. Og lad mig slå en fed streg under ´sundheden´ én gang for alle – alkohol har og vil fortsat slå mange mange mange flere tusinde mennesker ihjel end Cola Zero. Og udgør en kæmpe belastning for den enkeltes sundhed og sundhedsøkonomien grundet alle alkoholskaderne. Og så har vi ikke talt om vold, nedsat arbejdsduelighed, kriminalitet, spritkørsel osv. Så hvis restauranterne vil være ´sunde´ og deres økologiske gejl – skal de starte med at fjerne AL alkohol fra menukortet. Det sker næppe. Jeg er ikke afholdskvinde – men skulle jeg vælge…valgte jeg Cola Zero på kortet.

Maden var fin og betjeningen høflig. Dog steg blodtrykket atter, da der i min hovedret med gråand dukkede rosenkål op. Det stod ingen steder. Og er der noget, som jeg IKKE er, er det en rosenkålspige. Kald mig rosenkåls (og lever) kræsen.

Regningen – den blev sat foran min mand. Det var mig der inviterede og 2016 kalder!

Alt i alt – fino – men jeg flipper fuldstændig ud, når jeg møder et sådan helt misforstået formynderi på gode resultater. Det giver IKKE street credit hos andre end måske kollegaerne – men overfor os kunder er det rigtigt rigtigt skidt. Så må jeg have lov at have min Cola Zero (eller Pepsi Max) i fred og nyde den mad, som kokken har kræset om og sætter en stor ære i. Det er ærgerligt at oplevelsen skal forstyrres – og endda helt unødvendigt.

Restaurant Sonnesgade 11 laver fin mad – men advar dem om at du drikker Cola Zero når du bestiller – så de kan være forberedte :-).