Censuren er ved at nå nogle højder, som minder om censuren under diktaturer.

Mange gange har vi læst om den udbredte censur fx i Kina – men det vi oplever for tiden med Spotify, Linkedin,FB og mainstream medierne er jo på højde hermed. I uhyggelig grad.

Spotify fjerner Joe Rogan – for han er så politisk ukorrekt. At de har misbrugere, bandemedlemmer, pædofile og sexforbrydere på deres tjeneste generer dem ikke. Men er man politisk ukorrekt – eller forholder sig til fakta – så er det UD af vagten.

Censuren udgør en massiv trussel mod demokratiet. Og netop nu knægtes vores ytringsfrihed igen og igen.

Personligt er jeg uden reel grund røget af Linkedin. Ingen klagemuligheder. Ingen reel forklaring. Bare fordi…

FB har netop givet mig en “advarsel” og sat mig i skammekrogen for ovenstående opslag. Er der noget-som-helst i det opslag som er forkert eller generer andre end -ja – magthaverne?

Disse forhold truer i ekstrem grad demokratiske grundværdier som ytringsfrihed. Og jeg har meget svært ved at forstå, at det kan forblive lovligt – på dansk grund – at udøve så ekstrem censur.

Hvad er en ytringsfrihed værd – når der ikke er nogle steder du må ytre dig?? Så er den jo de facto ikke til stede længere.

Plus det er interessant hvad FB skriver i deres forklaring. Nu har jeg ALDRIG udbredt falske oplysninger – ALDRIG. Men jeg synes argumentationen er til at få kuldegysninger af. Så er det er altså op til FB at beslutte, at “falske oplysninger” ikke må reducere antallet af vaccinationer!?? Når man tænker over det, er det jo helt vildt. Vaccinationer i sit hele? Sådan generelt? Eller lige præcis corona-vaccinationer?? Og hvorfor? Og hvori er de falske oplysninger i mit opslag iøvrigt? Det er så kafkask – så man tror det er en ond drøm. Det er det desværre ikke. Det er meget alvorligt!

Hvad tænker du? Er det et demokrati du er stolt af?

I censurens skygge blegner demokratiet