Nogle gange bliver overskrifter lige friske nok. Som i dag, hvor en artikel i JP Aarhus havde overskriften “Vi har stor glæde af at tage livet af folk”. NEJ – selvfølgelig har vi ikke det. Det er taget ud af en kontekst. Trods alt.

Min mand beskæftiger sig dagligt med at redde liv – som hjertelæge. Og jeg er selv også som læge optaget af det gode, lange og sunde liv. Så nej – vi har på ingen måde glæde af at tage livet af folk. Og den overskrift er også lige skarp nok og lige provokerende nok i tider, hvor vi følger en psykopats hæslige værk. Så nej – det glæder vi os ikke over!

Men vi har til gengæld stor glæde af at lave vores krimiplots. Ikke så meget på grund af mordet (eller mordene) – men mere helt udviklingen af de perfekte krimiplots. Det er underholdende og ganske strabadserende. For vi søger hele tiden det perfekte mord – ud fra en medicinsk vinkel.

Inden for skønlitteratur rangerer krimier lavt – hvor ´almindelig´ skønlitteraur rangerer højt. Jeg mener det bør være omvendt – for krimiplots er sværere at udvikle. Hvis du spørger mig ;-). Ikke at jeg siger almindelig skønlitteratur ikke er det – men ved krimier skal man immervæk både finde frem til det ´perfekte´ mord, det må ikke være set før, det skal hænge sammen og historien skal være fængende. Ikke helt let endda. Men jeg synes så det er lykkes ganske godt i ´Dødvande´. Håber du er enig :-).

Ps – Jeg vil fortsat gøre mit for at flest muligt lever godt og længst muligt. Og min mand vil fortsat gøre sit til at redde liv. Stort set dagligt. Herom skal ingen tvivl herske :-).

https://jyllands-posten.dk/aarhus/ECE10399417/mord-med-lokal-kolorit/