Seruminstituttet har meldt ud, at alle tidligere smittede bør vaccineres, da de ikke nødvendigvis er beskyttet mod fornyet sygdom….Sådan siger Steen Ethelberg fra SSI.
Her tager Steen Ethelberg munden MEGET fuld og det harmonerer IKKE med studier ifht immuniteten (ikke kun antistoffer) med reel corona. Plus en sådan anbefaling har heller IKKE hold i deres egne data, hvor de udelukkende har set på PCR-svar.
PCR-test har usikkerhed på cirka 0,25% og vi ved, at blandt de positivt testede er cirka halvdelen reelt syge. Så usikkerheden forbliver meget høj ved PCR-testen. Og så har vi slet ikke talt om hvilke antal CT der bruges. Det betyder således, at SSI ved deres gennemgang af data IKKE ved, om de pågældende personer, som blev testet PCR-positive to gange, reelt var syge af corona – hverken den ene eller anden gang. Eller HVOR syge. Og sidstnævnte er jo det afgørende. Fordi man ved testningen IKKE har data om symptomer som kobles til testningen. Måske gjorde immuniteten netop, at de nok testede positiv men UDEN symptomer og UDEN smittefare.
Til gengæld ved vi fortsat ALT for lidt om, hvordan dem som reelt har haft corona reagerer på en vaccine og hvilke bivirkninger der er forbundet hermed. Bivirkninger skal opvejes af gevinster. Det ved vi IKKE nok om.
SSI´s epidemiologiske gennemgang er interessant. Bevares. Men derfra til at komme med SÅ bred en udmelding, at alle smittede bør vaccineres, er i mine øjne at tage det alt for vidt.
Husk også, at SSI selv har interesser i vacciner og jeg er genuint rystet over en så voldsom udmelding på et så tyndt grundlag. Som forsker skal man holde sig til sine data og tolke dem i den grad, at data tillader. Ikke længere. Steen Ethelberg går 1000 mil længere, når han laver en så voldsom tolkning – helt uden skelen til fx bivirkninger og immunitet – når han mener, at alle skal vaccineres. Det er at skævride data og fund mhp egen (SSI´s) vinding.