NU må vanviddet da stoppe. Landets sundhedsminister finder det betimeligt at indkalde til et haste-pressemøde fordi en enkelt stakkel er fundet smittet med Covid19 OG var til demonstration. Så uha – nu skal alle testes (hvis de da vil…) og lige shames. OMG! Vanvittigt!

Udbruddet er for praktiske gøremål ovre –  uanset hvor meget sundhedsministeren forsøger at puste liv i en epidemi. IT IS OVER! Han burde i stedet koncentrere sig langt mere om alle de tusindvis af patienter, som har fået udsat deres operationer, aflyst genoptræning, fået forsinket deres udredning osv. Dem bør vi alle være MEGET bekymrede over. Plus de ældre ensomme og dem der dør alene. Hele dette vanvittige og lægeligt ubegrundede grusomme show.

Hvad gør pressen egentlig den dag, at deres foretrukne ´ekspert´ Allan Randrup Thomsen ikke tager telefonen? For så har pressen da et kæmpe problem. Der er nemlig ikke andre læger tilbage i landet, som på samme måde som kun Allan Randrup Thomsen mestrer,  hele tiden maner frygten op og har gjort det vedholdende i hele forløbet. Resten af lægestanden har for længst indset at udbruddet er ovre og IKKE kommer igen nu. Det er på tide, at Allan Randrup Thomsen indser det samme eller slukker telefonen. For folkesundhedens skyld.

Pressen finder de ´eksperter´ som passer til pressens fortælling og pressens ønske om klik. Så simpelt (og uhyggeligt) er det. Skræmmende fordi netop pressens håndtering af aktuelle udbrud har været medvirkende til, at rigtig mange syge mennesker har fået aflyst deres operationer, udskudt genoptræning, udredning osv. Firmaer er gået konkurs og mennesker er blevet fortvivlede, angste og deprimerede. Grundet regeringens indgreb godt bistået af en meget villig presse.

GRUNDLOVEN – stav lige til den. Og jo – vi har ret til at samles til demonstrationer og SKAL have ret. Men jeg forstår godt, at det er regeringens våde drøm, at man fik indskrænket grundloven endnu mere og dermed også retten til at demonstrere. Jamen, det ville jo være herligt og et skridt endnu nærmere egentlig diktatur.

Skulle nogen være i tvivl om dagens MEGET sparsomme tal – ja så er 33 testet smittet ud af over 8000 testede – og der ligger blot 4 (!!) i respirator. Bare lige for at få det på plads, mens en stor del af landet gyser og shamer stakkels 15.000 mennesker som valgte at gå på gaden for en sag, som de fandt vigtig at demonstrere for! Og helt i deres grundlovsbestemte ret til samme!

Livet kalder – og forhåbentlig også forstanden. Grundloven? – den SKAL vi holde godt fast i. Ikke mindst nu hvor stærke kræfter udfordrer den mere og mere.

Update d. 25.6.20: Jeg er heldigvis ikke den eneste forstandige som kan se det problematiske i Allan Randrup Thomsens rolle og pressens skamridning af ham…:

https://uniavisen.dk/for-mange-tavse-eksperter-og-snakkende-holdningsmennesker-i-corona-daekningen/