Hvorfor lige mink? Rotter, katte og ræve smittes også.

Lige nu pågår der en politisk vendetta mod minkfarmene. Jeg forstår godt at minkfarmerne i fx Gjøl er rasende!

Ja mink smittes med SARS-CoV-2 (COVID-19) – og kommer sig hurtigt igen. Vi har 1 offentliggjort studie fra Holland, hvor der rejses tvivl om en medarbejder er blevet smittet. Det vides ikke med sikkerhed.

Til gengæld ved vi, at også katte, hunde, rotter og ræve smittes med SARS-CoV-2. Vi kan jo ikke slå alle dyr ned, som smittes med SARS-CoV-2. Indsatsen er da også helt ude af proportioner med den reelle risiko.

SSI har meldt ud, at de er bange for mutationer. Man kan være bange for mange ting, men samme mutationer kan så også opstå hos katte, ræve, hunde, rotter, mus osv.

Naturens orden er som den er – og vi kan ikke slå alle de dyr ned, som vi er bange for. Det er et skjult politisk angreb på minkfarmene. Men i stedet for at bruge COVID-19- frygten som redskab, kan man politisk beslutte sig for at forbyde minkfarmene. At tage COVID-19 som gidsel, er både en hån mod minkfarmene, befolkningen og de stakkels mink som må lade livet.

Skal alle hunde slås ihjel – fordi vi har dem som kæledyr og de kan være smittet – håber jeg boxere fritages. De er nemlig for grimme til at blive smittet. Og jeg har en…Det er ligeså useriøs tilgang til emnet, som når man vælger at slå minkbestande ned på et utroligt sparsomt og ulogisk grundlag.