Måske så du KONTANT på DR igår. Det gjorde jeg.

Jeg kender indgående til udviklingen, mekanismerne og ikke mindst de skadelige virkninger på børn og unge. Det ærgrer mig, at det ikke blev berørt i større grad – ikke mindst de alvorlige skader på ikke alene indlæringen men også tandkød, tænder osv. Vel at mærke VARIGE skader.

De sidste år har jeg undervist rigtigt meget i snus – både børn/unge, personale og forældre. Oplysning er vigtig men frustrationen stor.

Reelt undrer det mig, at det overhovedet kan sælges. Det er “listet” ind på markedet som tyggetobak – men sandheden er jo, at det INTET har med tyggetobak at gøre. Så reelt kunne man med et pennestrøg gøre det ulovligt.

Dernæst kommer “pushermiljøet” omkring snus. Børn og unge bliver afhængige. Hvis du er afhængig, ja så sælger du til andre (MEGET ulovligt også for børn og unge at gøre), du sælger modydelser og du stjæler. 50 kr dagligt – bliver til 1500 kr om MÅNEDEN for et barn/unge som også gerne vil kunne købe andet.

Jeg hjælper meget gerne med at få gjort effektivt kål på problemet hos jer og opkvalificerer gerne – såvel børn/unge som forældre, personale, lærere osv. Oplysning og handling er vejen frem – plus også gerne lovgivning og konsekvens.

Kontakt mig endelig på vibeke@vibekemanniche.dk hvis du er interesseret i at høre mere eller få et tilbud.