Dagens gode nyhed er, at landets sundhedsminister Magnus Heunicke nu efter 8 måneders hård træning har lært hvad positivprocenten dækker over. Det er første gang jeg ser ham udtale sig herom. Så langt så godt – havde han og landets statsminister forstået betydningen af positivprocenten fra starten af coronakrisen, var landet aldrig blevet lukket som tilfældet var.

Ja – der er en lettere stigning. Et kan være fordi at folk ikke lader sig teste her i efterårsferien, da antallet af testede er markant færre og dermed er det dem som er smittet eller kan være blevet smittet, som testes. Noget andet er, at vi går ind i efteråret og vinteren, hvor vi må forvente flere smittes med smitsomme sygdomme. Også COVID-19.

Det undrer mig, at Magnus Heunicke overhovedet ikke sætter ord på den markant lave dødelighed. Nemlig at der på trods af at lidt flere smittes med COVID-19 og folk retfærdigvis jo fortsat smittes -ja, så er dødeligheden MED COVID-19 mikroskopisk. Det tyder på, at SARS-CoV-2 er muteret til en mere fredelig udgave plus at vi læger har fået bedre tag i behandlingen. Det fører os jo videre til – når der fortsat er SÅ få indlagt og fortsat stort set ingen som dør MED COVID-19 – hvad er det så Magnus Heunicke og regeringen fortsat frygter? Så mink skal slås i hjel, folk skal kyles ud af restauranter kl. 22, befolkningen skal bære mundbind osv. Altsammen tiltag som i øvrigt i bedste fald ikke har nogen virkning og i værste fald har skadelige virkninger (sidstnævnte VED vi er tilfældet). Der findes INGEN videnskabelig dokumentation for at disse tiltag virker. Overhovedet.

Lige nu falder pressen over sine egne ben for at afsløre, at der også indenfor politik findes liderlige mænd som ikke forstår et nej og udnytter deres magtposition. Ikke mindst når de første fadbamser er blevet indtaget. Men det undrer mig, at pressen ikke bruger langt mere krudt på at få ophævet hasteloven og tvunget regeringen til at fjerne restriktionerne. Så alt mens vi skal høre om en overborgmester, som kan lide af slikke de unge kvinder i ørerne, ja, så falder landet sammen omkring ørerne på os! Helt ærligt det er godt nok sølle. Frank Jensens adfærd er ligeså forventelig som resten af de overgreb, som Socialdemokratiet legitimerer ved fx at udnævne en mand som Jeppe Kofod til udenrigsminister, på trods af at han kunne have fået op til 4 års fængsel for at have sex med en 15-årig pige. Men selvsamme dårlige justment er samme, som har ført landet ud i den katastrofe vi befinder os i. Det burde pressen have meget kritisk fokus på.

Og så lidt om ensomhed og afstand mellem mennesker. Fysisk som psykisk. De sidste 8 måneder har vi alle oplevet at fjerne os fra hinanden. Hvad før var et varmt håndtryk eller godt kram mellem to venner eller familiemedlemmer, er blevet erstattet af et kejtet og fremmedgørende albuestød (som jeg nægter at give nogen). Mennesker er blevet uvenner grundet frygt kontra viden, og en del sidder tilbage helt alene og udstødt. Ved du hvad – det er på INGEN måde i orden. Mit hjerte græder hver gang jeg hører disse fortællinger eller møder det selv. Det er så trist at være vidne til og egentlig også en uhyggelig konsekvens af, at befolkningen lod frygten råde og glemte almindelig procentregning. Ligesom Magnus Heunicke. Ikke forstod at få proportioner ind i sagen. Så et er at vi kan klandre regeringen. Og det kan vi. Men vi kan faktisk også klandre os selv for at være usandsynligt dumme og lette at manipulere med. Der blev sagt “gå til højre”. Og det gjorde befolkningen. Der blev sagt “bliv hjemme”. Og det gjorde befolkningen. Jeg tør fortsat ikke tænke på, hvad en diktator også kunne (og kan) få befolkningen til at gøre. Eller jo – det ved jeg allerede ud fra vores erfaringer fra de sidste 8 måneder med ekstrem social kontrol og ud fra de erfaringer vi har fra diktaturer rundt i verden. En diktator kan få en befolkning til at gøre uhyggeligt meget og mange fortræd – plus ikke mindst gå i takt!

PS.

En fb-ven fortalte, at vores badge (selvfølgelig) respekteres på skadestuen. Heldigvis.  Han tåler ikke at bruge maske og skulle syes i fingeren. Der var fuld respekt for hans badge og ingen problemer med, at han ikke bruge maske/mundbind. Husk nu – at du kan fritages efter Sundhedsstyrelsens anvisninger, såfremt du ikke tåler mundbind. Det være sig af fysiske eller psykiske grunde. Du behøver ikke lægeerklæring. Det er på tro og love. Rigtig mange – ikke mindst ældre – har svært ved at trække vejret med mundbind på og bliver voldsomt generet.

Her har du link til bagde:

https://forlagetliva.dk/kan-ikke-baere-mundbind-badge-1.html

PPS.

Hold jer til sagen – og jeres kommentarer kommer igennem. Men chikane og dumme kommentarer bliver ikke læst (så spild ikke dine kræfter) og slettet omgående. Plus du blokeres. Ganske enkelt fordi jeg ikke finder mig i jeres/din chikane. Hvis jeg havde ligeså beskidt en mund som Umut, ville jeg skrive noget grimt, ligesom han gjorde til Caroline den anden dag. Men det hverken kan eller vil jeg. Jeg tænker du kan alliere dig med Umut – jeres kvindehad går godt hånd i hånd!