Sofie Linde fortalte til Zulu Awards at hun som 18-årig blev truet af en “stor TV-kanon” til at give ham et blowjob og ellers ville han ødelægge hendes karriere. DR siger de ikke går videre med sagen efter overensstemmelse med Sofie Linde.

Se det giver IKKE mening.

Hændelsen var for 12 år siden. Jeg tvivler på, at selvsamme “store TV-kanon” den aften stoppede med at true unge kvinder på den måde til seksuelle ydelser. Han har helt sikkert gjort det før og gør det fortsat – såfremt han ikke sidder halvsidigt lammet på et plejehjem uden talens kraft. Meget kan selvfølgelig ske på 12 år.

Det betyder altså, at manden uden tvivl har krænket andre kvinder og meget vel gør det fortsat. DR har en forpligtelse til at udforske det nærmere. Det handler jo ikke alene om Sofie Lindes arbejdsmiljø men rigtig mange andre kvinders arbejdsmiljø. Ved at henlægge sagen, tager man hos DR ikke sexchikane alvorligt og sender et helt skævt signal til ikke mindst unge, kvindelige medarbejdere.

Måske er “den store TV-kanon” landets Weinstein – det lyder sådan – og det skal selvfølgelig have konsekvenser. Samtidig er det heller ikke fair overfor de måske 30 andre mænd, som var “store TV-kanoner” og gik til julefrokost hos DR for 12 år siden. Pilen peger jo lige nu på dem alle. Det er heller ikke i orden.

DR bør indlede en sag om grov sexchikane mod pågældende “store TV-kanon” samt sikre, at det ikke sker igen og slå hårdt ned overfor netop en sådan behandling af kvinder på arbejdspladsen. Lige nu får man indtryk af at det er mere udbredt hos DR end en enlig svale og at man ønsker at sætte kikkerten for det blinde øje.

Det er helt, helt skævt.