Til (nattens) pressemøde i Det hvide hus offentliggjorde man undersøgelser af den aktuelle coronavirus SARS-CoV-2´s overlevelse i både luftdråber og på overflader med eller uden sol. Tallene viser markant forskel når virus er i solen – der overlever de i 2 minutter i solen, mens de uden sol og med samme luftfugtighed overlever i 6 timer.

Det er reelt barndomslære hvad angår virus og bakterier, men regeringen og Seruminstituttet har reelt glemt det i hele forløbet. På trods af denne væsentlige betydning.

Jeg har personligt sagt det fra starten (og Trump retfærdigvis også). De nye fund bekræfter at aktuelle coronaform også vil have en sæsonvariation.

Befolkningen bør opholde sig mest muligt ude her i foråret og nyde solen. Dermed mindskes risikoen markant. Selvfølgelig med hensyntagen til at undgå solskoldninger.

Dagens tal viser også, at antal af smittede ifht testede falder meget markant. I dag er tallet 1,57% mens det i går var 1,97%. Solen ER vores ven.

Der er mange grunde til, at foråret spiller en afgørende rolle. Dels overlever virus langt dårligere udenfor i solen, men også luftfugtighed og solens UV-stråler spiller en rolle. Herudover øges vores immunforsvar takket være mere D-vitamin fra solen ligesom at vi holder større afstand til hinanden udendørs fremfor indendørs. Vi smitter hinanden meget lettere indendørs i et tæt og lummert rum med høj luftfugtighed, fremfor udendørs, hvor vi holder større afstand og virus hurtigere dør.