Jeg blev i morges ringet op af DR, som ville følge op på en historie, som Berlingske bragte i dag om solomødre. Altså kvinder, som vælger at få et barn uden en far – typisk ved fertilitetsbehandling, hvilket har været lovligt siden 2007 og hvor cirka 400 kvinder i 2012 traf et sådan valg . Journalisten manglede én, som var negativ over for fænomenet – og her var jeg åbenbart et naturligt valg. Men hun havde ikke gjort sit arbejde godt nok forinden – for to klik havde vist  hende, at jeg har skrevet forord til og udgivet på mit forlag LIVA bogen ´Mor uden far´ skrevet af Pia Olsen. Denne fine og velskrevne bog handler netop om flere kvinder, som alle har valgt af blive solomødre. Bogen giver et spændende indblik i flere kvinders overvejelser. Som det også fremgår af selvsamme bog, fortæller jeg kort i forordet om min elskede mor, som må siges at være en pioner på området, idet hun i 1961 valgte selv at blive solomor. Det er jeg hende dybt taknemmelig for, og synes jo, at hendes indsats gik over al forventning. Det gik så godt, at jeg elskede min mor med hud og hår – og hun mig – så meget, så jeg nu selv mere end 3 år efter hendes død savner hende så forfærdeligt. Men den pris betaler jeg gerne for al den kærlighed hun netop som ´solomor´ gav mig og senere da mine børn kom til dem. Hun var en super-solomor – men mest af alt en super mor, som havde truffet et bevidst og sikkert valg om at blive hvad man da kaldte alenemor.

Du kan bestille bogen på biblioteket, hos boghandleren eller direkte på forlaget:
http://www.forlagetliva.dk/produkter/10-boeger/58-mor-uden-far/