Netop disse dage følger hele landet med i en sag om et bestialsk overgreb på en stakkels pony – som er blevet slået ned og parteret i den fri natur. Hvad der må formodes at være resultatet af en blanding af vanvid, alkohol og indtag af andre rusmidler. Det har næppe været udført i pinlig ædru og ikke-vanvittig tilstand.
Når alt det er sagt – er moren til Carl Plum, nemlig Camilla Plum, ikke uvæsentlig i den sammenhæng. For har hun som mor et medansvar? Selv om der er tale om en voksen søn? Selvfølgelig har hun det. Ikke mindst fordi hun i første omgang går ind og benægter, at det er sønnen og endda ligefrem overfor offentligheden giver ham en undskyldning. Han var skam med hende. Og nu fortæller han så, at den er god nok (eller skidt nok)  – det var skam ham. Og så kommer han med en langhåret forklaring, som end ikke er værd at lytte på. Bestialsk og afstumpet forbliver handlingen. Og fordi at der er burhøns og andre dyr, som lever kummerligt, legitimerer det ikke en sådan handling.
Hvad kan man lære af denne grumme sag? Hvis man overhovedet kan lære noget. Det er en påmindelse om, at vi forældre har et ansvar for, at vores børn lærer ret og vrang og opfører sig ordentligt og anstændigt! Ikke mindst hvordan man behandler dyr, og da især de dyr, som hjælpeløst er i vores varetægt. At man bevarer en respekt for dyrene og drager omsorg for dem, herunder ikke udsætter dem for pinsler og tortur. I dette tilfælde er hele befolkningen vidne til noget, som må siges at være dysfunktionelt og grumt, og hvor jeg ikke mindst undres over Camilla Plums egen reaktion og tackling af situationen overfor offentligheden. Uansvarligt i mine øjne. Jo – vi forældre har et medansvar for, hvordan vores børn opfører sig. Også vores voksne børn. Ikke mindst når det som her går helt, helt – og aldeles helt – galt. Længere er den egentlig ikke – og man græmmes helt ud i lilletåen og mindes om, hvilken vigtig opgave der hviler på vores skuldre -nemlig at gøre vores børn elsk- værdige! Ganske enkelt elsk- værdige. Med alt hvad dette smukke ord rummer af sandhed.
http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article2023734.ece