Hvem er ikke ramt af corona-angst? Landet er lukket ned og frygten fylder manges tanker. Det gør, at en del udvikler livsangst, depression – og måske øges antallet af selvmord også. Den statistik får vi nok snart. Mit gæt er, at det vil være en konsekvens. Men det forbliver et kvalificeret gæt (ligesom regeringens tiltag reelt bygger på gæt/gisninger/erfaringer).

Anyway – jeg er her for at indgyde dig ro, livsglæde og ikke mindst god søvn. Og det sidste har vi ALLE brug for nu. Jeg er selv elitesover – og netop nu kan jeg se, hvor fantastisk det er, at jeg sover så godt. På trods al alle bekymringerne. For netop den gode søvn gør, at jeg kommer godt gennem dagen. Også nu :-).

Så her kommer jeg med nogle gode – og effektive søvnråd. Gør du som jeg skriver – kan jeg garantere, at du sover 100 gange bedre. Er du syg – uagtet om det er corona eller andet – så er god søvn også en meget væsentlig del af din helbredelse.

1) Gå tidligere i seng end du plejer. Det skriver jeg fordi de fleste går for sent i seng. Mærk godt efter i aften, hvornår trætheden ´rammer´ dig. Så har du ramt dit ´søvnvindue´ – skynd dig i seng. I morgen har du så en idé om hvad tid det er og kan planlægge bedre herefter.
2) Cirka 30 minutter før du går i seng (i dit søvnvindue) skal du dæmpe for al belysning samt droppe enhver skærmaktivitet. Også telefonen. Også dæmp belysningen på toilettet. Mørket er nemlig din ven, når du skal sove.
3) Når du lægger dig – skal du lægge dig i mørke. Så mørkt som muligt.
4) Du skal gøre dig tanketom. Kan du ikke det, så tæl dine vejrtrækninger eller lyt til en beroligende lydbog (i mørke). Jeg kan anbefale min egen “Sov godt med Dr. Manniche” – men der findes selvfølgelig en del andre. Mine lydbøger finder du på www.forlagetliva.dk
5) Vågner du om natten – så hold det mørkt – tænd ikke lyset. Får du tankemylder – så tæl igen dine vejrtrækninger.
6) Holdes du vågen – eller vækkes – af smerter er det vigtigt du er smertedækket med din medicin.

Hvis alt andet glipper tilbyder jeg personlig rådgivning:
https://forlagetliva.dk/personlig-radgivning-om-din-sovn-telefonkonsultation.html

Kærlige hilsner en sovetryne