Der har netop været et nyt studie, som viser sammenhæng mellem faste sengetider og opførsel. Børn, som har faste sengetider, har færre adfærdsproblemer, end børn med varierende sengetider. En væsentlig forklaring er selvfølgelig, at børn med faste sengetider sover mere end børn, hvor de varierer (læs: for sen sengetid).

En del børn med ADHD sover for lidt. Alt for lidt. Vi ved også fra såvel undersøgelser som den praktiske hverdag, at børn med ADHD har langt hyppigere søvnproblemer end børn uden ADHD. Så er spørgsmålet om det så er manglende søvn, som forårsager ADHD? Hos nogle børn er det uden tvivl den primære årsag, hos andre ikke alene. Det ændrer dog ikke ved, at ALLE børn med ADHD får det bedre, hvis de får tilstrækkelig med søvn. Og at alt for mange børn med ADHD får alt for lidt søvn.

Vil du gerne få nogle gode fif til, hvordan du får rettet op på en skæv kurs hvad angår barnets sovevaner, vil jeg anbefale dig at læse min bog “Børns søvn – din lille sovetryne”. Uanset om dit barn er 1, 3 eller 12 år vil du uden tvivl kunne finde gode råd, som du kan bruge. Men to råd får du allerede nu 1) Læg barnet MEGET tidligere end du tror – helt op til i hvertfald 5. klasse skal barnet lægges (og sove) senest 19.30! og 2) sørg for mørke, når barnet skal sove. Det gør indsovningen meget lettere og mere effektiv. Resten må du læse i bogen. Den kan fås som almindelig bog og e-bog og kan bestilles hos nærmeste boghandler eller på nettet fx www.forlagetliva.dk

http://go.tv2.dk/kropogsundhed/2013-11-14-s%C3%A5dan-p%C3%A5virker-skiftende-sengetider-dit-barn