SNUS-misbrug og tyveri går hånd i hånd!


Igår havde jeg fornøjelsen af at undervise (igen, igen) om snus på en efterskole og alle deres skønne og forventningsfulde elever.


ALLE unge kender unge som bruger snus. Og RIGTIG mange unge bruger det selv.
Jeg får altid selv ny viden, når jeg underviser/holder foredrag ❤.


Ny erkendelse er, at tyveri og snus-misbrug går hånd i hånd! Som ved andre former for misbrug. Når en æske nikotinposer AKA snus koster cirka 50 kr – og det er det DAGLIGE forbrug for mange – ja så fristes nogen unge til at stjæle eller sælge for “modydelser”.


Både lærere og forældre ser hjælpeløst til – mest af alt fordi de ikke personligt har erfaringer med afhængighed af nikotinposer. Mange forældre aner ikke at deres børn misbruger snus!
Industrien – de ved godt hvordan de får fat i de unge. Ikke mindst ved at lave skjult reklame hvor der uddeles klistermærker, som de unge så sætter på computere, dørkarme osv. Så man kan finde pusheren…åh jo – industrien er klog.


Snus-misbrug er på mange måder farligt – udover at ødelægge tænderne for evigt. Det er så utroligt sørgeligt at være vidne til. Stakkels unge og deres ødelagte tænder. Plus alt det andet som følger – inklusiv risiko for kræft i mundhulen osv.


Jeg kommer gerne ud og underviser personale, forældre og elever (dog helst hver for sig 🙂)

Send mig mail på vibeke@vibekemanniche.dk hvis I er interesseret i et oplæg herom.
Det er NU der skal handles og misbruget kan stoppes med målrettet og koordineret indsats.