Disclaimer – jeg elsker Steffen Brandt. Ikke som jeg elsker min mand (trods alt) – men for at være landets fineste troubadour. Fineste sangskriver vi har. Jeg har sunget med til hans sange så ufattelig mange gange og i en grad, så jeg meget længe mente, at jeg selvfølgelig skulle være hans korpige. Indtil han fortalte mig, at jeg sang pivfalsk. Der røg den korsangerkarriere. Nå – tilbage til Steffen Brandt. Jeg har savnet hans ´stemme´ i vores aktuelle coronakrise og indrømmet været lidt trist og mismodig over, at han var så tavs. Ikke mindst taget i betragtning af, at det jo om noget er musikbranchen som betaler en helt urimelig og reelt ubegrundet pris for regeringens vanvittige indgreb.

BUM – så bragede Steffen Brandt og TV-2 igennem med et brag. Deres gendigtning af ”Den sidste turist i Europa” er overvældende dragende og suggestiv. Den rammer præcist i solar plexus ifht ikke alene Danmarks krise men også Europas. Musikken, Steffens stemme, gendigtning af sangen og så den fantastiske video rammer plet.

”For de der døde i pestens gustne arme – mere alene end nogensinde før”.

I de 10 minutter og 12 sekunder som videoen varer, har man gåsehud. Ganske enkelt. Videoen, gendigtningen og Steffens stemme rammer bare plet i frygten, ensomheden, afmagten, dysterheden og den groteske følelse af at befolkningen om noget marcherer i takt. Og har gjort det længe. Som tavse og tanketomme robotter.

Ord slår ikke til. Du må selv se videoen – og så tænke sammen med os andre – hvad f…. er det vi har været vidne til. Accepteret. Bivånet. Undladt at kæmpe imod. Gået i takt til…VANVITTIGT! Er der noget vi danskere har gjort de sidste tre måneder – så er det nemlig at gå i takt. Til regeringen og ikke mindst Mette Frederiksens taktstok.

Steffen Brandt formår som ingen anden at naile tidsånden og ikke mindst tidens store udfordringer. Udfordre dobbeltmoralen, hæsligheden, tarveligheden, skuespillet og ikke mindst ynkeligheden. Det må man sige han får gjort i hans gendigtning af ”Den sidste turist i Europa” og medfølgende video.

Tak til Steffen Brandt. Nu fik jeg bekræftet, hvorfor jeg elsker ham så højt. Hvis jeg nogen sinde var i tvivl…

https://www.youtube.com/watch?v=mgmUIWcj7uc&feature=share&fbclid=IwAR3RUXbyjC33sUkY2IjvA75kyfCkPjjV_G769a4ONmOODJSqPR7xo5hzLa0