Nedlukningerne medførte, at folks blodpropper i hjertet blev større. Dermed også større dødelighed.

Det viser et helt nyt studie fra Østrig af 474 patienter med blodprop i hjertet i perioden 2015-2020 og alle nøje undersøgt ved MR-scanninger af hjertet. Studiet bekræfter hvad jeg har sagt igen og igen – og forklarer en del af den overdødelighed vi har set herhjemme siden maj 2021. Og fortsat gør. Man dør nemlig at store blodpropper. Straks eller i løbet af kortere tid!

Da jeg idag læste ovennævnte studie, var det en af de gange, hvor jeg blev rigtig ked af at jeg fik ret. For netop denne alvorlige konsekvens af nedlukningerne har kostet liv. Mange liv. Ikke kun herhjemme i Danmark men worldwide. Mennesker som har fået en blodprop i hjertet – har fået FOR stor en blodprop. Det skyldes flere ting. Herunder at de har været bange for at tage på hospitalet. Bange for at blive smittet. Men også fejlagtigt troet, at ikke MÅTTE komme. Nogen har såmænd nok også fortalt dem, at de ikke måtte. Plus pårørende har ikke fået lov til at komme med. Hvilket vi ved ofte kan være afgørende for såvel diagnostik som behandling.

Hvad vi også ved er, at antallet som fik stillet diagnosen blodprop i hjertet faldt markant med 25-45%. Ikke fordi forekomsten faldt, men folk blev hjemme med deres livstruende blodprop. Vi ved også, at langt flere end normalt døde af hjertestop udenfor hospitalet. Igen som følge af den store blodprop.

Des længere ventetid hjemme, des større beskadigelse af hjertet og udvikling af blodproppen. Hurtig behandling handler om at få stoppet såvel blodprop som vævsskade – bl.a. ved akut ballon-behandling.

De større – og dermed mere livstruende – blodpropper i hjertet kan du takke landets enerådige regering for. Jeg har forudset det fra start – og det burde reelt alle med kendskab til sundhedsvæsenet funktion, tidlig lægelig afhjælpning af blodproppen og iltmangel i hjertet osv. Det er egentlig ikke rocket-science. Men sådan føltes det – ikke mindst da jeg som stort set den eneste i foråret 2020 turde stå ved både at forstå epidemiologien, den videnskabelige litteratur og ikke mindst forudså de alvorlige konsekvenser.

NU er du nødt til at lytte. Om du vil det eller ej. Og ikke mindst forstå. Det handler meget vel om dig selv. Dine kære. Dem du elsker højst.

Aldrig mere nedlukninger!

Læs studiet her:

https://academic.oup.com/eurheartj/article/43/11/1141/6386704