Thomas Helmig er at finde blandt vores allerstørste popmusikere – og jeg holder meget af hans musik. Jeg har aldrig mødt Thomas privat – ej heller selvfølgelig behandlet ham. Kender således intet til hans personlige forhold – udover hvad der deles med offentligheden. Havde jeg kendt Thomas personligt – havde jeg delt min bekymring med ham direkte.

I dag bringer Her & Nu en artikel med fokus på, at Thomas Helmig åbenlyst ser meget skidt ud i de sidste interviews, som han har givet. De fotos og TV-indslag i TV- Avisen, som vi har set den sidste uge, har været med en cigaret i hånden eller munden. Det giver anledning til lægelig bekymring. Selvfølgelig gør det det. Thomas ser syg ud og det handler ikke om, at han har tabt sig – det handler om, at han ser skidt ud. Lytter man til hans sange, hiver han også noget efter vejret. Det har han retfærdigvis gjort i længere tid – og er du i tvivl – så lyt til nogle af hans nye numre og sammenlign med fx numre fra Stupid man.

Der er egentlig ikke så meget hokus pokus i det – har man røget hele livet og en hel del – kommer regningen omkring 50´erne. For nogle lang tid før og enkelte senere. Mit budskab er egentlig bare, at jeg håber, at Thomas formår at lægge rygningen på hylden. Der findes effektive behandlinger. Og at der er nogle omkring Thomas, som elsker ham så højt, så de hjælper ham til at stoppe med at ryge. I kærlighed. Intet andet. Ikke alene fordi Thomas er en stor kunstner, som vi meget gerne skulle nyde endnu mere herlig musik fra mange år frem, men også for Thomas eget liv, helbred og funktion. For hans families skyld. Dem der elsker ham allerhøjst. Simpelthen!