Debatmødet på Nationalmuseet torsdag d. 20.5.21 fra 17-18.30
Deltagere: Allan Randrup Thomsen, Søren Villemoes, Michael Bang Petersen og undertegnede. Moderator var Asger Juel.
Jeg er meget taknemmelig for, at Nationalmuseet udviste det nødvendige mod – og lagde op til en demokratisk debat, som har været fuldstændig fraværende siden marts 2020.
Hvor var det dog befriende – og samme debat er nødvendig, at vi fortsætter i det offentlige rum.
Glæd jer til videooptagelsen fra debatten igår. Jeg siger IKKE for meget, når jeg siger, at det tidvist blev en ret ophedet debat og jeg måtte kæmpe en kamp for at få ordet.
Men I må glæde jer. Jeg lægger link op straks vi får det.
Som du ved, har jeg fra start udfordret frygt-narrativet. Og med god ret. Nemlig fakta og videnskabelig dokumentation.
Jeg vil undlade at udstille repræsentanten fra journaliststanden her – for det gør han så udmærket selv. Dog kan jeg sige, at I vil se på optagelsen hvor høj en pris landet har betalt grundet omnipotente journalister – og manglende respekt for merit. Plus en blind jagt på frygt, klik og breaking news koblet til manglende ydmyghed overfor hvad man IKKE ved og ens egne fejl.
Journalisterne har i coronakrisen fuldstændig haft glemt et bærende grundprincip i god journalistik og presseskik i et demokrati  – nemlig at få belyst en sag fra flere side. For og imod.
Lad os håbe på, at medierne tager ved lære af debatten på Nationalmuseet – og retmæssigt begynder at belyse også corona fra flere side – og med normal, sund kritisk tilgang til “frygt-narrativet”. Der skal gives plads til os, som IKKE er alarmister og vi skal have mulighed for at begrunde dette.
For mig at se bør optagelsen fra Nationalmuseet gå over i journalisthistorien – og blive undervisningsmateriale til Journalisthøjskolen samt efteruddannelsen af journalister. Fordi klippet afslører en væsentlig del af journaliststandens eklatante fejl og svigt under coronakrisen.
Sidst men ikke mindst – TUSIND TAK til alle jer som mødte op, tog del i debatten og også kom hen til mig bagefter ❤. Det glædede mig meget.
Sammen står vi stærkest. Sammen finder vi støtte, omsorg og håb for fremtiden ❤. Sammen fortsætter vi den demokratiske debat og minder hinanden om, at vi HAR ytringsfrihed. Også os – som på det groveste er blevet censureret og bliver det fortsat.