Hjerteløs udkommer 21.november – altså om 10 dage. Hver dag indtil udgivelsen vil jeg skrive lidt her på bloggen om tilblivelsen af Hjerteløs. Du er hjertelig velkommen til at følge med og stille spørgsmål.

Spadestikket til krimierne om Anna Storm blev taget sommeren 2010. Altså for godt tre år siden og 4 krimier rigere. Min mand og jeg var på ferie ved Vesterhavet, og jeg havde da grædt dagligt det sidste halve år. Eller mere. Fra stort set midten af september 2009, hvor det gik op for os alle, at min elskede mor var alvorligt syg, til vi mistede hende 14. februar og frem til denne ferie. Og jeg græd fortsat. Gerne i min mands selskab. Det var det samme mine tanker cirklede omkring og jeg havde svært ved at slippe sorgen og tabet af min mor. Min mand trøstede mig tålmodigt og lyttede til de samme historier igen og igen og igen. Alt kørte i ring. Selv tårerne.

“Vi er nødt til at snakke om noget andet” sagde jeg en morgen på vej ned til stranden. Vi må skifte spor. Det er lettere sagt end gjort, når en sorg fylder meget. Og hvad skulle vi så snakke om? Udover selvfølgelig vores elskede børn og vores arbejde og fælles faglige interesser. Der var brug for noget helt andet. I mange år har min mand, som også er læge, og jeg joket om, at vi kunne begå det rette mord. Enkelte gange har vi hver især været bekymret for, at den anden kom i tanke herom før man selv gjorde :-). “Lad os lave plottet til en krimi”, foreslog jeg kækt. Det synes min mand først var lidt tosset, men jeg kastede mig alligevel ud i at få beskrevet karakteren. Som blev til Anna Storm. Og pludselig tog det ene ord det andet – og i løbet af den uge ved Vesterhavet kom plottet til ´Skrøbelige hjerter´ stort set på plads. Anna Storm var blevet født. Sorgen forsvandt ikke – men blev skubbet en lille smule i baggrunden og vores samtaler blev tvunget i en anden retning.