Netop nu kører DR Fyn et indslag om tøffetid. Indslaget har været vist 43.000 gange og delt over 300 gange. Det glæder mig. Dybt i mit tøffetidshjerte.

Det er vel 15 år siden, at jeg første gang brugte ordet tøffetid. Måske endda mere. Og i alle årene har jeg opfordret forældre til netop at værne om tøffetid. Tid hvor vi sammen med børnene tøffer rundt. Slapper af. Er stille. Hviler os. Keder os. Men mest af alt tøffer. Sammen. En sådan tøffetid knytter de følelsesmæssige bånd stærkere og giver barnet ro i hverdagen. Nærvær i hverdagen.

Som dagplejeren Bente Skytte helt rigtigt er inde på indslaget kræver tøffetid også, at man lægger smartphonen, Ipad, computer og TV langt væk. Slukker. Så man netop får fremelsket nærværet. Et nærvær som desværre netop grundet smartphones osv lider meget disse år.

Så tak til dagplejer Bente Skytte og alle de andre gæve dagplejere, som jeg også ved værner om tøffetid. Håber det smitter mange gode forældre og familier. Så tøffetid bliver en endnu større del af mange børns hverdag. De har desperat brug for netop tøffetid og nærvær :-).

Jeg har skrevet om tøffetid flere gange – og har også i “Alt om barnet” afsnit med netop om tøffetid.