I dag afholdes en konference i forbindelse med udsendelsen ´Blodets bånd´. Det er en utrolig vigtig debat og forhold jeg jo arbejder med dagligt. Der er dog i mine øjne et stort og overset problem i hele indsatsen – nemlig incitamentstrukturen! Eller manglen på samme for kommunerne. Hvilket jeg ikke mindst påpegede igen og igen, da jeg sad som ekspert i udviklingen af Barnets Reform. Plus at mange af sagerne savner en reel lægelig vurdering og uddybning. Både hvad angår forældrenes helbred men ikke mindst også barnets helbred. Herunder konsekvenserne af eventuel omsorgssvigt.
Det havde jeg gerne uddybet på konferencen i dag – men da jeg opdagede, at jeg alene skulle sidde i et panel men uden egentlig taletid – takkede jeg nej til deltagelsen. Så må jeg hellere bruge tiden og dagen på de sociale sager og ikke mindst børnene – IRL. Til alle jer derude – kig dig omkring – og tag dit medansvar. Både når det gælder din egen familie og omgangskreds – men også i lokalmiljøet. Des mere vi hjælper hinanden med at hjælpe børnene – des bedre får de det. Ikke mindst de udsatte børn. Og til politikerne skal lyde – at har man et oprigtigt ønske om at ændre vilkårene, findes der langt mere effektive indsatsområder, end der tages i brug i dag. Det forudsætter dog reel politisk vilje til at gøre noget ved problemet.