Dagens coronatal er jo så fredelige som de kan være. Forventetligt. Under 1% af de testede det sidste døgn er smittet. Antallet af indlagte, antallet i respirator og på intensiv falder markant. Og det gør det fra nu af – uagtet hvor meget vi lukker op. Sandheden er at det gjorde tallene jo allerede FØR landet blev lukket ned. Af rigtig mange grunde – ikke mindst årstiden!

Sikke et vanvittigt forløb vi har været og er igennem. Det har været skræmmende at se på hvilket løst grundlag regeringen har indskrænket befolkningens frihedsrettigheder. Og lige så skræmmende at se hvor skræmt befolkningen er blevet. Fornuftige og intelligente er gået blinde i frygtfælden. Fuldstændig uden evnen til at tænke selv. Kigge sig omkring. Bruge sin sunde fornuft. Sætte sig ind i tallene osv.

Rigtig mange spørger, hvad det var jeg så fra starten. Nu i erkendelsen af at jeg jo har haft ret fra starten.

Følgende har været afgørende for mit klarsyn:

1) Tallene – allerede samme dag som statsministeren lukkede landet kunne jeg ud fra tallene se, at vi IKKE nærmede os en bragende coronaepidemi med det skrækscenarie med over 1000 i respirator. Smittetallene (de få vi havde) var nedadgående procentuelt. Samtidig hørte jeg fra vagtlægerne og praktiserende læger, at der IKKE væltede ind med dødssyge patienter. Så grundlaget for at lukke landet var aldrig til stede.

2) Vores normale peaks af dødelighed/overdødelighed – herunder vores normale sæsonvariationer af influenza (og dermed lignende virus). Vi ville ALDRIG på dette sene tidspunkt af vinteren/start forår få en epidemi af den art. Vinter ja – men ikke hen på foråret.

3) Foråret har jeg hele tiden sagt var og er vores ven – som følge af at vi går ud, virus overlever dårligere, vores immunforsvar stiger, solen udtørrer virus, vi holder større afstand udenfor osv osv.

4) Mine mange års lægelige erfaringer med netop forekomsten af forskellige sygdomme, herunder smitsomme sygdomme. Hvornår de topper, hvorfor vi får dem, hvordan vi slipper af med dem igen osv.

Min mand spurgte mig for noget tid siden – da det blev mere og mere klart for andre end mig selv (og enkelte andre gode læger) at jeg havde ret – om jeg aldrig havde tvivlet. Og svaret er et rungende NEJ. Jeg har ikke et sekund været i tvivl om at jeg havde ret – af den ene grund at jeg jo har fulgt tallene meget minutiøst og de bakkede mig hele tiden op. Jeg behøvede ikke en matematisk model (med spøjse variable) for at kunne se udviklingen. Jeg så bare på om tallene steg eller faldt (procentuelt). Men jeg må indrømme, at jeg har været rystet over regeringens voldsomme indgreb, “eksperternes” manglende indblik og forståelse for situationen og pressens åbenlyse censur af mig. Det har været både besynderligt og reelt horribelt. Det gode er så – at vores kommunikationsveje ikke længere er afhængige af mainstream-medierne. Dog kan jeg jo desværre tydeligt høre og mærke den del af befolkningen, som via medierne er blevet godt og grundigt hjernevasket og bange. Faktisk i nogle tilfælde rædselsslagne og helt uden tankens frie kraft.

Regeringen har haft en helt massiv opbakning fra en tandløs presse som langt hen ad vejen har fungeret som propagandamaskine (næsten bedre end Huxi Bach). Nu begynder det at være hverdag igen og pressen bliver heldigvis og endelig mere og mere kritisk.

Lad det aldrig ske igen! Det må og skal være vores fokus nu – at få sikret via lovgivning at ingen regering nogensinde kan påføre landet og danskerne så megen smerte, begrænsning, skade og sygdom på et så lille grundlag. Det er reelt en frihedskamp vi taler om.