Det er netop kommet frem, at Prins Christian har været i fare grundet understrøm i Australien. Det er lidt uklart HVOR stor fare, han var i. Men understrøm er livsfarligt. Herom skal ingen tvivl herske. Og lunefuldt.

For en del år siden var vi på sommerferie på Kreta. David var vel 13 år (Mai lidt ældre). David, min mand og jeg var ude i vandet og kastede med bold. Det gik vældigt lystigt for sig. På et tidspunkt blev bolden kastet lidt længere væk end planlagt og både David og jeg begav os afsted efter bolden. Pludselig kunne jeg se, at bolden drev væk fra stranden med meget stor fart. Nærmest torpedofart. Samme øjeblik mærkede jeg understrømmens tag i benene. Vi var i forvejen meget opmærksomme på den farlige understrøm på Kreta, da en kær barndomsveninde få år tidligere næsten var druknet grundet stærk understrøm på øen. Et splitsekund efter var min mand kommet svømmende (selv om han indtil da havde stået langt væk) og var nu tæt på David og mig, som da allerede var langt væk fra kysten. Og så startede vi ellers med at kommandere David tilbage på stranden. Den stakkels dreng må have troet, at vi igen var urimelige forældre. Ingen af os nævnte understrømmen, mens vi til gengæld bryskt kommanderede ham ind mod kysten, mens vi selv også sled mod understrømmen. Alle tre kom sikkert i land og bolden var da vi skuede ud efter den nået langt ud på havet. Plus svømmeturen tilbage var vanvittig anstrengende.

Min mand og jeg taler tit om episoden og husker hver sekund meget tydeligt. Og vores skræk for understrømmen og om David ville komme for langt ud. Selv husker han intet af episoden – hvilket blot vidner om, at vi ikke fik gjort ham bange og han aldrig anede uråd – udover at han skulle svømme tilbage. Var han blevet bange, var vi begge bange for, hvis han så var gået i panik og pludselig ikke kunne svømme.

Så tilbage står – at jo – det var en farlig situation i Australien. Og jeg tror livredderen, når han siger, at Christian aldrig ville have været i stand til at svømme tilbage. Det er ikke ensbetydende med, at han var ved at drukne, men situationen var livsfarlig.

Vidunderligt at han kom sikkert på land.

Ps. Billedet blot for at vise HVOR meget jeg elsker at svømme – men jeg respekterer samtidig vandet som værende såvel livgivende som dødsens farlig.