I dagens Berlingske er der en lang, lang artikel om Ilse Jacobsens virksomhed. Mest af alt er det defamering fra ende til anden. Der er, som vi må forstå, ingen grænser for Ilse Jacobsens urimelige ledelsesstil. Et væld af hendes medarbejdere har anonymt (well done!) udtalt sig mod hende. Og nå, ja, så er der lige også fagforeningernes vendetta. De holder sig bestemt ikke tilbage i artiklen. Der er ingen tvivl om, at ikke mindst HK hader (også) Ilse Jacobsen af et fuldt hjerte.

I artiklen ”I løvindens hule bliver alle spist” (skrevet af to unge mandlige løver) er der en ret minutiøs gennemgang af de sager, som Ilse Jacobsen angiveligt har haft med flere tidligere ansatte og deres fagforeninger. Jeg formoder, at det er selvsamme fagforeninger, som har været en væsentlig kilde til Berlingskes artikel. Det må man jo sige er nye tider – at Berlingske gør sig til talerør for fagforeningerne. Retmæssigt eller uretmæssigt. Det aner vi som læsere reelt ikke. Men én ting er dog sikkert – Ilse Jacobsen er vågnet op til en helt igennem negativ og defamerende artikel, som ville få mange (mænd som kvinder) til at gå direkte i dørken!

Ilse Jacobsen var for nylig ude at kritisere sygefraværskulturen. Og det med god ret. Jeg formoder, at en del af hadet mod hende stammer fra bl.a. denne klare udmelding. I samme moment burde man interessere sig lidt mere for fagforeningernes rolle netop ved sygemeldinger. Hvor ofte de, som fx HK, råder deres medlemmer til at sygemelde sig. Ikke fordi personen er syg, men fordi han/hun er træt af sit arbejde. Måske endda fyret. Det er så en anden snak. Men en sådan tilbundsgående undersøgelse så jeg meget gerne. De tal vil jeg gerne kende. Lige nu er det mørketal, men at der er fagforeninger, som råder deres medlemmer til sygemelding ved arbejdsmæssige konflikter, er der ingen tvivl om. Uden at personen reelt set fra et lægeligt perspektiv er syg. Spørgsmålet er så bare, hvor ofte det selvfølgelig sker og hvor omfattende problemet er.

Tilbage til Ilse Jacobsen. Skift hendes navn ud med et mandenavn. Hvornår har vi sidst læst en så detaljeret artikel om en mandlig virksomhedsejers opførsel? En mandlig virksomhedsejer, som skælder ud over et menstruationsbind på toiletgulvet. Sig mig engang, Berlingske, findes der ikke et lavpunkt for hvad der skal gengives? Hvad der er af væsentlig betydning for avisens læsere? Er det virkelig Berlingskes ærinde? At gå efter kvindelige virksomhedsejere? Defamere dem? På den præmis! Det er bare ikke i orden!

Hvad synes du selv?

Disclaimer – jeg kender ikke Ilse Jacobsen. Jeg har mødt hende kort en enkelt gang. Ejer ej heller nogle af hendes gummistøvler. Til gengæld interesserer det mig meget, hvordan ikke mindst kvindelige virksomhedsejere behandles. Denne artikel er et godt eksempel på, at kvindelige virksomhedsejere skal kunne tåle langt mere end mandlige virksomhedsejere, og at der åbenbart ikke er nogen nedre grænse for hvor lavt man(d) kan gå.