Jeg får FB-live kl. 15!

TV2 har lavet en megafonundersøgelse – hvor de har spurgt lidt over 1000 danskere om deres brug af mundbind. Omend det IKKE er videnskabelig forskning, giver det os dog et fingerpeg. Nemlig at 6 ud af 10 bruger mundbindet forkert – og genbruger engangs-mundbindet mange gange, flere dage og måske uger. Mit gæt er dog, at det er langt flere end 60%.

Kort sagt – vi bruger det forkert. Det handler ikke om at vi ikke ved, hvad en-gangs betyder. Det handler om at vi ikke er robotter. Det er praktisk bøvlet et bruge et nyt hele tiden – plus selvfølgelig koster penge. Mange penge. Stof-mundbind er endnu mere ulækkert – for der ved jeg fra alle dem jeg hidtil har talt med, at de vasker det – hvis vi er heldige – én gang om ugen. Så det er endnu mere ulækkert og møg-beskidt. Plus jeg har bemærket, at mange med stof-mundbind (som Mette Frederiksen) – nærmest sutter på mundbindet. Ved hver inhalering af luft, kommer mundbindet halvvejs ind i munden. Kort sagt, hvad der end måtte sidde af smitsomme bakterier, virus og afføringsbakterier, kommer lige ind i munden og smitten er sket!

Hvad viste maskestudiet fra Rigshospitalet? Meget klart fund – nemlig at der IKKE er signifikant forskel på smitten hos dem der brugte mundbind kontra dem der ikke brugte det. Det var det videnskabelige fund og det som forskerne fik publiceret. Fundet kan IKKE gradbøjes til, at mundbind havde en lille effekt. Men skulle nogen være fristet hertil – hvad jeg kan se en del i pressen har været – jamen, så skal vi gradbøje resten af deres studie. Så viser samme studie nemlig, at briller er endnu bedre beskyttelse mod COVID-19 (!!) og at mænd har ligefrem STØRRE risiko for at blive smittet med COVID-19 hvis de har mundbind på. Ingen af disse to fund er signifikante (omend briller større virkning end mundbind) – så det kan vi selvfølgelig ikke sige. Men vi kan sige det med samme ret, som dem der siger, at mundbind havde en lille virkning! Husk det! Se data ovenfor som stammer fra Rigshospitalets studie!

Men – der er langt flere problemer ved mundbind end alene at det er bøvlet, dyrt, ulækkert og smitsomt.

De negative konsekvenser er jo nok så væsentlige:

1) Fald- og trafikulykker øges markant – fordi udsynet hæmmes. Ikke mindst hos gangbesværede, folk med briller og generelt dårligt syn.

2) Mundbind nedsætter markant lungefunktionen – således at man bliver hurtigere forpustet og får åndenød (fx ved tale). Denne nedsættelse er selvfølgelig særlig udfordrende, hvis man i forvejen har nedsat lungefunktion.

3) Det medfører gener i form af tryk mod huden og giver mange hovedpine.

4) Det mindsker den interpersonelle kontakt – det betyder også, at der er forsvundet rigtig meget glæde, interaktion, smil og latter i det offentlige rum. Dermed øges ikke mindst følelsen af ensomhed. Ensomhed er en dødelig sygdom og er i stigning her i coronokrisen.

5) Det belaster miljøet, mundbind flyder rundt på gader og stræder.

6) Færre spritter hænder af (eller vasker dem) når de bruger mundbind. Det giver en falsk tryghed. Det forbliver min påstand – og observationer blandt folk med og uden mundbind. Men det forbliver en påstand. Men du kan jo selv starte med at holde øje. Som en god kollega sagde “det er jo også næsten umuligt at have fokus på andet end hvordan det mundbind sidder. Så er det svært at overskue også at skulle spritte hænderne”.

 

Således savner jeg en grundig medico-teknisk vurdering af brugen af mundbind. Udover at mundbind som sagt dokumenterbart IKKE virker, ja, så er der så mange negative bivirkninger ved brug af mundbindene, som ingen rigtigt har interesseret sig for i massepsykosens ånd.

Ingen undrer det mig, at vi på trods af at være videns samfund er så lidt interesseret i viden og fakta – men i langt større grad lader os forføre af folkestemningen.

Fakta, fakta og atter fakta. Det er det, som jeg forsøger at bibringe dig som læser – og det jeg har efterlyst igen og igen.

Fakta er – at mundbind IKKE beskytter mod at man bliver smittet med COVID-19! Samtidig øger det risikoen for alt muligt andet skidt – og dermed forbliver mundbind i det offentlige rum noget skidt!

Hvis du heller ikke tåler mundbind – af fysiske eller psykiske grunde – så er du undtaget efter reglerne. Du behøver ikke lægeerklæring – det er på tro og love. Du kan bruge vores originale gule badge, hvis du gerne vil undgå diskussioner med fx ekspedienter. Straks de ser dit badge, lader de dig være i fred.

https://forlagetliva.dk/kan-ikke-baere-mundbind-badge-1.html

Dette er en 100% uafhængig blog og der indgår ingen reklameindtægter. Uafhængighed er afgørende nu og for vores demokrati. Vil du støtte mit fortsatte uafhængige arbejde, som tager udgangspunkt i dokumentation og fakta, er du meget velkommen til at støtte bloggen. Ethvert beløb, stort som småt, er værdifuldt for det videre arbejde. Betal med mobilepay på 30934 (LIVA Group). Tak for din støtte.