Status er lige nu at vi har to vacciner herhjemme mod COVID-19.

Den 21. december 2020 fik Pfizer/BioNTechs COVID-19-vaccine (Comirnaty) som den første i EU en betinget markedsføringstilladelse.

6.1.2021 indstillede Det europæiske lægemiddelagentur, EMA, til EU-Kommissionen, at der blev udstedt  en betinget godkendelse af Modernas vaccine mod COVID-19 i hele EU inkl. Danmark.

Således har vi aktuelt såvel vaccine fra Pfizer som Moderna.

Modernas vaccine er godkendt til personer over 18 år til forebyggelse af COVID-19 forårsaget af coronavirus (SARS-CoV-2). Dokumentationen stammer bl.a. fra kliniske forsøg, hvor omkring 30.000 forsøgspersoner har været delt i to grupper. Den ene halvdel modtog vaccinen, mens den anden halvdel har fået placebo.

Forsøgene viste en reduktion på 94 procent i antallet af COVID-19 tilfælde i den gruppe, der fik den rigtige vaccine (to gange med 28 dages mellemrum), sammenlignet med placebo-gruppen. I alt fik 11 ud af 14.134 forsøgspersoner i vaccinegruppen COVID-19 symptomer, mens 185 forsøgspersoner ud af 14.073 i placebogruppen fik symptomer.

Studiet viste også en 91 procents effektivitet for forsøgspersoner med risiko for at udvikle alvorlige COVID-19 symptomer, herunder lungepatienter, hjertepatienter og personer med svær overvægt, leversygdomme, diabetes eller HIV.

Bivirkninger var typisk forbigående reaktioner som eksempelvis smerter eller hævelse ved injektionsstedet, træthed, hovedpine og feber.

Lægemiddelstyrelsen har forsikret os om, at sikkerheden og effekten ved vaccinerne vil løbende blive overvåget i takt med, at den bliver anvendt i Danmark og resten af EU.

RNA-vacciner er helt nye og reelt indtil nu ikke færdigtestet. De har den fordel, at de hurtigt kan udvikles og forholdsvis billige at udvikle, mens vi omvendt ikke kender især langtidsrisici. Samme gør at Pfizer har meddelt, at de kan udvikle nye tilsvarende vacciner med meget kort varsel. På den ene side er det jo betryggende og på den anden side foruroligende. Grundet ikke mindst den korte afprøvningstid, de få testpersoner og dermed manglende overblik over eventuelle langtidsbivirkninger.

Denne type vacciner er som udgangspunkt billige at udvikle, at og det undrer mig fortsat, ikke fra regeringens side tvang vaccineudviklingen til at være et offentligt projekt og dermed ikke noget, som i dette tilfælde Pfizer og Moderna tjener vanvittig mange penge på. Det giver ikke nogen mening al den stund, at deres udviklingsudgifter også har været forholdsvis sparsomme. Herudover har begge stillet som betingelse, af de IKKE kan gøres erstatningsansvarlige! Endnu mere grotesk. De har haft forholdsvis få udviklingsomkostninger, tjener vanvittig mange penge på vaccinen (som er reelt sparsomt test) OG gøres erstatningsfrie!

De er på mange måder omgået alle normale regulatoriske procedurer og vaccinerne er hastet igennem.

Normale, klassiske vacciner indeholder normalt enten inaktiverede sygdomsfremkaldende bakterier virus eller proteiner lavet af den sygdomsfremkaldende organisme (antigenet) som fungerer ved at den minder om den infektiøse bakterie eller virus. Kroppens immunforsvar stimuleres, således at den mulige sygdom omgående slås ned.

Ved RNA-vaccine er det genteknologi, som man gør brug af. Celler gør brug af DNA som template til at lave messenger RNA (mRNA) som ender med at danne proteiner. RNA-vacciner består af en mRNA-streng, som koder for et sygdoms-specifikt antigen. Straks dette mRNA er inde i kroppens celle, benytter kroppens celler den genetiske information til at danne antigenet, som på cellerne genkendes af ens immunsystem og immunsystemet angriber og bekæmper. Det betyder konkret, at personen, hvis han/hun udsættes for fx corona-virus, straks mobiliserer immunforsvaret og fjerner virus.

RNA-vaccinerne indeholder genetiske koder (mRNA) for spike-proteinet, som er coronavirus særlige overfladeprotein. MRNA i vaccinen er pakket ind i små fedtpartikler, som forhindrer det i at blive hurtigt nedbrudt. Kroppens celler omdanner mRNA til spike-proteiner. Kroppens immunceller producerer antistoffer, der genkender det inficerede virus. Hvis en vaccineret person kommer i kontakt med SARS-CoV-2-virusset efter fuld vaccination, vil virus blive fjernet.

Det gode ved RNA-vacciner er, at de er hurtige og billige at udvikle. Det negative er, at vi ikke kender især langtidsvirkningen og eventuelle øgede langtidsricisi ifht fx kræftudvikling, autoimmune sygdomme (hvor kroppen angriber sig selv) og andre sygdomme. Endnu mindre når det gælder vaccine af børn, gravide og alvorligt syge med dårligt immunforsvar.

De data, der ligger til grund for de to betingede godkendelser af Pfizer/BioNTechs COVID-19-vaccine og Moderna-vaccinen er reelt små materialer på hhv 21.720 vaccinerede voksne og 14134 voksne sammenholdt med tilsvarende antal, som fik placebo. Man foretog et dobbeltblindt lodtrækningsforsøg. Men reelt er begge vacciner således testet på få personer.

Som tilhørende redaktionelle kommentar til Pfizer-studiet i New England Journal of Medicine skriver, ja så er det jo et forholdsvist lavt antal mennesker og man aner ikke, om der kommer uventede sikkerhedsproblemer, når det pludselig er millioner af mennesker, som skal vaccineres. Man kender heller ikke til, om der kommer langtidsbivirkninger.

Hvad sker der, hvis og når en vis andel af de vaccinerede af flere grunde kun får den første vaccine. Hvor længe er vaccine effektiv? Og hvad gør vaccinen ifht smitten? Altså smitter personen, selv om han/hun ikke har symptomer.

Plus hvad med børn, gravide, alvorligt syge, herunder patienter med nedsat immunforsvar? Hvordan vil de reagere på vaccinen? Og hvad med alle dem, som allerede har haft sygdommen og dermed fra naturens side er ”vaccineret”. Hvordan går det, når en vaccineret møder naturlig sygdom? Eller omvendt når en som HAR haft COVID-19 vaccineres? Vi aner det ikke.

Det man har frygtet og frygter er ikke mindst autoimmun sygdom samt såkaldt ADE (Antibody Dependent Enhancement). Det er uhyre sjældent, men vil det forekomme? Vi har haft anekdotiske beretninger.

Derfor er det så uhyre afgørende, at bivirkningerne følges meget nøje.

Hos alvorligt syge med COVID-19 er der tale om såkaldt hyper-inflammatorisk respons, altså immunforsvaret som går amok. Hos dem som måtte have bivirkninger til vaccinen, kan en mulighed være, at de vil få tilsvarende. Det aner vi ikke.

Hvor står vi?

  • Pfizer og Moderna ser ud til at have skudt papegøjen. Big time. Hurra på deres vegne og deres aktionærer. Fantastisk for dem, at de har haft mulighed for at undgå erstatningsansvar. Også tankevækkende og bekymrende.
  • Det er et meget lille patientmateriale -altså lidt over 21.000 som reelt har fået vaccinen (over to gange) og knap 15.000 har fået Moderna-vaccinen over to gange.
  • Vi ved ikke, hvad der sker når folk med naturlig sygdom vaccineres eller omvendt vaccinerede møder naturlig sygdom.
  • Vi kender INTET til langtidsvirkningen af vaccinerne – herunder om den fx øger risikoen for kræft og autoimmune sygdomme. Vi aner det ikke.
  • Vi ved ikke hvordan vaccinerne virker på børn, gravide og alvorligt syge. Husk at en del gravide først opdager at de er gravide et stykke henne i graviditeten og dermed kan være blevet vaccineret.
  • Vi ved ikke om man smitter, selv om man er vaccineret
  • Vi ved ikke hvor længe vaccinen er effektiv
  • Pfizer-vaccinen skal opbevares i ekstrem kulde. Det kan også give nogle vanskeligheder ifht vaccinens udbredelse. Ikke mindst i den 3. verden.
  • Hvad med de over 200.000 danskere som HAR haft COVID-19? I hvert fald er testet positive. Og så må vi jo formode (på trods af PCR-testens store usikkerhed) at de har haft COVID-19 og dermed aktuelt er beskyttet mod sygdom. Har man sagt a må man også sige b.
  • Nyt studie har netop vist, at man er beskyttet i hvertfald 8 måneder, hvis man har haft COVID-19. Jamen hvorfor så vaccineres?

Så alle dem, som fra naturens side har haft COVID-19 er for praktiske gøremål immune aktuelt (og min 8 måneder frem). Vi aner ikke om det er sikkert for dem, at få vaccinen. Det bliver et gæt.

To gæt – altså hvad langtidsvirkningerne måtte være og hvordan vaccinen påvirker folk, som har haft sygdommen – er i min optik to gæt for mange. Kort sagt lad os glæde os over, at vi har næsten 200.000 danskere so far, som IKKE har brug for vaccinen.

Det forbliver mig en gåde, at ingen politikere (eller pressen) har interesseret sig langt mere for sikker brug af fx Calmette-vaccinen eller MFR-vaccinen ifht at skabe såkaldt erhvervet immunitet.

Vi ved, at en del vacciner (som disse) har flere positive virkninger rettet mod andre sygdomme, end lige dem som de skal beskytte mod. Det er vacciner, som har været brugt i mange år og millioner af doser – og dermed ved vi, hvor sikre de er.

Det synes jeg personligt ville være og er meget mere betryggende at gøre brug af end en ny RNA-vaccine, som vi på ingen måde kender langtidsvirkningen af. Der er ikke samme økonomiske interesser involveret i disse vacciner og dermed heller ikke nogen salgsmaskine til at promote vaccinen og skabe hysteri om vaccinen som set ved Pfizer-og Moderna-vaccinerne.

 

Læs selv Pfizer-studiet:

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2034577?query=recirc_curatedRelated_article 

Læs her om Moderna-studiet:

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2035389

Læs om RNA- vacciner

https://www.nature.com/articles/d41586-020-03626-1

Dette er en 100% uafhængig blog og der indgår ingen reklameindtægter. Uafhængighed er afgørende nu og for vores demokrati. Vil du støtte mit fortsatte uafhængige arbejde, som tager udgangspunkt i dokumentation og fakta, er du meget velkommen til at støtte bloggen. Ethvert beløb, stort som småt, er værdifuldt for det videre arbejde. I gennemsnit overfører læsere 20 kr. Betal med mobilepay på 30934 (LIVA Group). Tak for din støtte.