Et barn på 7 år har netop været udsat for meget grov vold gennem længere tid. Indtil nu, hvor stedfaren så er fængslet for denne grove vold. Til sidst var det ikke længere muligt for omverdenen at holde øjnene lukkede!

Landet har netop været vidne til, hvordan mulig aflivning af en hund, Thor, som havde bidt, satte sindene i kog. Der rejste sig en folkestemning med kram om at skåne Thor. En betjent gik endda så langt som at foretage civil ulydighed. Jeg skal ikke udtale mig om Thor – jeg bryder mig ikke om hunde, som bider. Men jeg savner til gengæld samme ´folkemod´, når det gælder børn. Civil courage.

Uden at blinke er offentligheden jævnligt passive tilskuer til, at børn behandles grusomt. Bliver fjernet brutalt fra den primære omsorgsgiver ved fx bortførelse, som vi har set i Oliver-sagen, UDEN at der rejses en folkestemning mod denne grusomhed, men i stedet udvises nærmest ligegyldig eller ligefrem opbakning til den strafbare og traumatiske gerning. Eller sagen om Isak, som er placeret på en institution og nu i et år har været adskilt fra sin primære omsorgsgiver, moren. Også en helt igennem urimelig og umenneskelig sag, hvor opbakningen til barnet kun udvises fra ganske få.

Er der nogen, som rejser en folkestemning, for at tale disse børns sag – og med dem andre udsatte børns sager? Nej! Ikke noget der ligner. Det er meget ulykkeligt at være vidne til i hvor uhyggelig lille grad børns elendige vilkår kan rejse vrede og forargelse – mens en hund, som bider, kan få hjerterne gjort varme og folk til at reagere.

Vi har brug for langt flere frivillige – som tør kæmpe børnenes kamp. Tale deres sag. Gå aktivt ind i sagerne for at sikre børnene bedst muligt. De voksne – forældrene – skal nok sørge for at tale deres egne sager. Det klarer de fint. Nogle i samråd med dygtige (og dyre) advokater. Men børnene – deres stemme og nødråb bliver alt for sjældent hørt og alt for mange vender det blinde øje til. Det er meget ulykkeligt.

Send mig en mail på vibeke@vibekemanniche.dk – hvis du har mod på frivilligt arbejde for at tale børnenes sag! Vi mangler varme hænder og gode hjerter!