Jeg gentager gerne mig selv – frygt er en smitsom sygdom. Og det er den sygdom, som Mette Frederiksen og regeringen har haft smittet os med.

Det er netop kommet frem, at SSI har oplyst landet helt forkerte tal hvad angår smittetrykket. Tak til Berlingske for endelig at forsøge at forstå tallene og bide sig fast. Således var smittetrykket IKKE 2,6 da regeringen lukkede landet d. 12.3 – men alene 1,4. Og over de følgende tolv dage fald det kun med 13% til 1,3. Om SSI med vilje har vildledt (måske på regeringens ønske) eller bare har haft lommeregneren på hovedet må en Undersøgelseskommission jo undersøge.

Men det forklarer jo rigtigt meget. Ikke mindst hvorfor de tal jeg har fulgt – nemlig de daglige og deres procentuelle udvikling har været de mest korrekte. Smittetryk er jo en noget tåget affære, hvor man lægger forskellige tal ind i regnestykket. Under forskellige forudsætninger og her havde SSI så ´glemt´ at der var særlige forhold gældende, da dem der var smittet i Østrig indgik og jo ikke var repræsentable for smitten i landet. En ganske væsentlig og selvfølgelig meget stor fejl. Det undrer mig i øvrigt også at vi ikke har fået opdaterede tal omkring indlagte osv siden 17. maj kl. 14 -altså knap to døgn siden!? Hvorfor ikke?

Tilbage er at de tal som har været bedst at følge er præcis de daglige procentuelle fordelinger samt ikke mindst antallet af indlagte, i intensiv osv. Og disse tal har jo hele vejen igennem været meget langt fra det skrækscenarie regeringen tegnede for befolkningen og frygtede. Men frygt blev befolkningen åbenlyst smittet med. Godt og effektivt – og for nogle kostede samme frygt dem livet. Ganske enkelt fordi behandlingen ikke blev optimal, ensomhed tog over og de af nedlukningen påførte tragedier ifht psykisk syge, udsatte, kronisk syge, folks virksomheder, jobs osv. Horribelt. Det ord er slet ikke stærkt nok. Det er jo reelt skandaløst.

For god ordens skyld viser jeg igen igen som tallene så ud og hvordan kurven fortsat er stærkt nedadgående. Udbruddet er på vej væk og for praktiske gøremål overstået.

Få åbnet landet – helt! NU! Det bør være åbenlyst for enhver hvordan befolkningen er blevet vildledt af nogle helt forkerte tal. Vi kan sagtens holde god håndhygiejne, blive hjemme de få af os som er smittet med Covid19 og beskytte de udsatte UDEN at holde landet lukket på nogen måde. Åben op!

Tak til jer der har lyttet til mig hele tiden – men trist beslutningstagerne var døve.

Også tak for alle jeres venlige mails med lykønskninger. Jeg læser dem alle – også dem jeg ikke når at svare. Glæden er nu begrænset – for jeg ville blot ønske, at man havde lyttet fra starten. For så var landet ikke blevet bragt i knæ på samme måde.

Ps – med 2 døgns forsinkelse er der lige kommet tallene på indlagte osv – antallet indlagte er faldet med 3 og det samme gælder antallet i respirator – som nu er nede på 18. Vil nogen lige vække regeringen og sige LUK OP!