Rigtig mange følger med her på bloggen for tiden. Og tak for det. Jeg er glad for alle jer, som forsøger at forstå hvad jeg hele tiden har sagt – og  holder fast i. Nemlig at vi på intet tidspunkt har været på vej ind i den bragende corona-epidemi, som regeringen frygtede og lukkede landet ned på. Det viser tallene og vi ser også nu ud til at være enige over en bred kam. Samme nedlukning har medført svære omkostninger for mennesker med alvorlig sygdom, handicap, psykisk syge, udsatte, børn osv. For ikke at tale om eksplosiv vækst i antallet af arbejdsløse og økonomisk katastrofe for landet.

Jeg har efterlyst proportioner i indsatsen og gør det fortsat. Forholdt mig til tallene og den videnskabelige dokumentation, som hele tiden tilvejebringes.

Jeg ved også, at jeg har givet mange af jer håb og fjernet lidt af den knugende frygt fra jeres skuldre og hjerte. En kvinde med mange kroniske sygdomme skrev sågar, at min trøst havde givet hende livshåbet tilbage i en tid, hvor hun havde været meget tæt på at begå selvmord. Fordi hun frygtede at skulle lide den grumme corona-død. Jeg blev på samme tid glad for at have hjulpet og ulykkelig over denne frygt. Det viser bare, hvor fortvivlet befolkningen har været  – og er – i dette coronahelvede. Og det gør mig meget fortvivlet – fordi vi fuldstændig har glemt proportionerne. Fuldstændig og aldeles.

MEN – jeg holder fokus på tallene og den videnskabelige litteratur. Det betyder også, at jeg ikke indgår i forskellige grupperinger om det ene eller andet. Konspirationsteorier, 5G-snakke, vaccine-modstandere, alternative blomsterurter og alt muligt andet. Det holder jeg mig helt ude af – jeg har ET fokus og det er at sikre korrekt information til befolkningen, proportioner i indsatsen og deraf også at få lukket landet op til gavn for den enkelte og fællesskabet. Men jeg skelner ikke mellem hvem der lytter – og jeg ved, at jeg har meget stor lytterskare – og rigtig mange blandt mine lægekollegaer som mener præcist det samme. Heldigvis tør flere og flere sige det offentligt. Og tak for det!

Herudover er det også vigtigt at slå fast, at jeg på intet tidspunkt er gået imod de officielle anbefalinger og heller ikke kunne drømme om at gøre det. Jeg er uenig med beslutningsgrundlaget – som Mette Frederiksen også selv har sagt var en politisk beslutning. Og jeg er uenig i, at man ikke har åbnet mere op for landet allerede. Den uenighed bygger jeg på min lægefaglige vurdering og stillingtagen til de foreliggende fakta – herunder de meget fredelige smittetal, antallet af indlæggelser osv. Hvor intet tyder på nogen som helst overbelastning af sundhedsvæsenet og dødeligheden nu med corona-udbrud markant mindre end hvad vi så i influenzaepidemien 17/18 hvor 2822 mennesker døde. Der er INGEN overdødelighed i befolkningen aktuelt og har heller ikke været det under hele coronakrisen (tallene stammer fra Seruminstituttet).

Sundhedsstyrelsens anbefalinger – de skal selvfølgelig følges. Jeg håber, at politikerne vælger at lukke landet hurtigere op end hvad der umiddelbart er planlagt. Jeg kan ikke få øje på den lægefaglige begrundelse for at lade være.

Jeg har holdt fast fra starten – underbygget af fakta, videnskabelig dokumentation og årelange lægefaglige erfaringer med netop forekomst af sygdomme (herunder smitsomme sygdomme). Jeg har haft ret i hele tiden – og det er selvfølgelig rart. Dog ærgerligt at flere ikke lyttede fra starten. Men det gode budskab er så – at flere og flere forstår og har indset, at jeg havde ret. Så skal vi bare videre…