Wikipedia er et uhyggeligt sted for ikke mindst os kvinder. Derfor blev jeg også lettet, da jeg læste dette indlæg i The New Yorker – fordi dette kvindehad er reelt verdensomspændende og ikke kun et dansk fænomen. Så er jeg da ikke alene i det mindste!

Personligt har jeg i mange år haft en “profil” på wikipedia, hvor jeg reelt bliver svinet til. Nogle af mine mandlige stalkere (ja nok dig…) opdaterer den løbende med ren chikane og injurier. Intet andet. Når jeg så gør opmærksom på det,  får jeg enten flabet svar eller intet svar. Eller som nu blokeres! Injurier får lov at stå.

Hvorfor egentlig? Jeg tjekkede lige min ven Steffen Brandts wikipedia. Der er der ingen, som får lov til at sige om de kan lide hans musik eller ej. Det er en ren biografi.

Men jeg skal tåle alt muligt chikane og grove toner og undertoner, som er helt uden hold i mit nu 30 årlige lægelige virke. Men man(d) linker til nogle odiøse artikler og skriver noget svinsk – og det får lov at stå! Uden at det reelt afspejler hvem jeg er og hvad jeg kan. Det er på ingen måde i orden!

Det er noget svineri, at og når wikipedia på den måde bliver redskab til og platform for netop kvindehad. På den måde er wikipedia en utroværdig kilde til viden om ikke mindst os kvinder og vores bedrifter  – men desværre et ganske udbredt redskab til at holde os kvinder nede! Det er jeg ikke alene om at føle og blive på wikipedia!

Det er helt urimeligt og man forbliver magtesløs.

Hvad kan vi gøre? Ja selvfølgelig kræve ordentlighed – også på wikipedia. Kræve nogle regler og rammer for, at man(d) tilser og sikrer, at wikipedia som i mit tilfælde IKKE tillades brugt som chikaneredskab. Jeg vil gerne enten have en ren biografi eller INGEN profil. Jeg har ikke brug for et sted, hvor man chikanerer mig. Der er rigeligt af muligheder allerede.

Så bør man også sikre sig, at der ligelig fordeling af mænd og kvinder blandt redaktørerne. Det er uden tvivl IKKE tilfældet aktuelt.