Skolebørn “undervises” hjemme og digitalt. Derved tabes der masser af læring og er tabt allerede. Ikke mindst blandt de børn, som i forvejen er udsatte. Så har vi slet ikke talt om vold og krænkelser i dysfunktionelle hjem hos de udsatte børn. Men forringet læring gælder for ALLE børn.

Der er af samme grund endelig fokus på al den læring, som børnene går glip af og at de sættes bagud i indlæringen. For slet ikke at tale om de meget alvorlige sociale konsekvenser.

Dansk Lærerforening sover åbenbart fortsat – og nyder måske alt for meget deres coronaferie!? Ihvertfald undrer jeg mig fortsat over, at de ikke med deres indsigt i langt, langt større grad agerer børnenes røst. Ikke mindst hvad angår indlæring! Det har jeg været chokeret over længe.

Læring kan omregnes til sundhed. Vi ved nemlig at uddannelse er tæt knyttet til ens sundhed. Sagt meget simpelt – så er god uddannelse tæt associeret med længere liv og mindre sygelighed. Den sociale skævhed slår igennem hvad angår sundhed, sygelighed og dødelighed.

Mette Frederiksen har for længst glemt ALT om børnene – men det har vi andre så ikke!

Det betyder kort sagt, at nedlukning af skolerne koster liv. På kort sigt men mest af alt lang sigt.

Jeg gengiver her et studie, som jeg har omtalt tidligere.

Amerikanske forskere har netop vurderet, at nedlukningen af skolerne i USA (52 dage) alene ud fra nedlukningen af skolerne koster flere liv end forventet “sparet” ved nedlukningen.

Studiet har været bragt i det ansete tidsskrift JAMA og efterlader meget chokerende tal.

24,2 millioner børn mellem 5-11 år mistede i gennemsnit 54 skoledage. Forskerne vurderer, at den medfølgende dårligere uddannelse og manglende skolegang koster 5.53 millioner tabte leveår (YYL Years of Life Lost), som er en målestok for tabte leveår.

Analysen viste også, at antallet af samlede tabte leveår i forventning om, at nedlukningen overhovedet havde en virkning ifht COVID-19, ville have været lavere, hvis man havde holdt skolerne åbne!

Kort sagt – luk landet op! Samt hvad angår børnene sørge for de får deres uddannelse, skolegang, sociale liv og barndom i det hele taget.

2020 blev frarøvet os af regeringen under dække af COVID-19. Helt ude af proportioner med de virkelige forhold. Et er at vi voksne har lidt på tonsvis af måder. Men så tænk på børnene – som har fået frarøvet afgørende læring, lærdom og ikke mindst socialt samvær og social udvikling. INGEN må nogensinde kalde Mette Frederiksen børnenes minister – hun er børnenes skarpretter. Og du lader det ske!

Heldigvis vågner flere og flere danskere op og siger fra. Vi mangler bare at pressen OGSÅ vågner op. Det ser ud til at de har mere travlt med at undersøge hvem der pillede ved hvem ved hvilken fest. Ikke at det IKKE er væsentligt – bestemt – men det er lidt som at flytte rundt på dækstolene, mens skibet synker.

Kurven ovenfor viser de fredelige coronatal – og hvor fredelige de trods alt har været hele efteråret. Selv med lettere stigning. Stigning eller ej – så er og bliver restriktionerne helt ude af proportioner med de samlede konsekvenser og prisen herved.

Læs studiet her:

https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2772834?utm_source=silverchair&utm_medium=email&utm_campaign=article_alert-jamanetworkopen&utm_term=mostread&utm_content=olf-widget_12092020

Dette er en 100% uafhængig blog og der indgår ingen reklameindtægter. Uafhængighed er afgørende nu og for vores demokrati. Vil du støtte mit fortsatte uafhængige arbejde, som tager udgangspunkt i dokumentation og fakta, er du meget velkommen til at støtte bloggen. Ethvert beløb, stort som småt, er værdifuldt for det videre arbejde. I gennemsnit overfører læsere 20 kr. Betal med mobilepay på 30934 (LIVA Group). Tak for din støtte.