Jeg var i dag ved bageren med en veninde, som ikke tåler mundbind. Hun har svær astma og er selv uden mundbind svært åndedrætsbesværet. Mundbindet gør, hun dårligt kan trække vejret.

Det var fantastisk at opleve, hvordan ekspedienten lynhurtigt kiggede på hendes badge, som sad forrest på jakken, og så ekspederede hende uden yderligere. Ingen belæring om at hun skulle have mundbind på eller anden udskamning.

Jeg blev helt misundelig på min veninde, mens jeg stod og fik det dårligt med mit elendige mundbind på. Mens jeg samtidig VED at det ikke gør nogen forskel og efter alt at dømme udgør en sundhedsrisiko for mig. Når jeg står og går med det ækle mundbind.

Hvad jeg iøvrigt også har bemærket er, at folk spritter hænder MEGET mindre af end tidligere. Mange undlader helt. Det kan jeg se, når de kommer ind i en af vores butikker med mundbind på. De glemmer helt at spritte af. Og som en god kollega sagde til mig “jamen det er jo også rigeligt at skulle holde styr på et flyvsk mundbind”.

Hvis du ikke tåler mundbind – af psykiske eller fysiske grunde – så er du undtaget efter reglerne. Du behøver ingen lægeerklæring og du behøver heller ikke badge. Men badge gør det lettere og mere “smertefrit” og du bliver ikke udskammet eller korrektset.

Vores gule badge – som fås enten med sikkerhedsnål eller som klistermærke – kan du bestille her:

https://forlagetliva.dk/kan-ikke-baere-mundbind-badge-1.html

Man har talt om de gule veste – nu kan vi med rette tale om “De gule badges” 🙂