Berlingske bringer i dag en artikel om skifolk, som omkring midt -januar vendte tilbage fra Østrig med symptomer på corona. Jeg tror det samme – men vi aner det ikke.

Hvem er vores patient-0? Altså den første overhovedet herhjemme med corona. Det aner vi ikke.

Jeg kender flere, som midten af januar vendte hjem fra skitur i Østrig og straks efter blev hundesyge. En af dem kender jeg særligt godt. Han lå syg i netop tre uger og var hundesyg – med fuldstændig de klassiske corona-symptomer. Kortvarigt overvejede jeg at indlægge ham. Det lignede på ingen måde almindelig influenza eller noget han har fejlet før. Selv om den årlige skitur gerne afsluttes med en uges  halsbetændelse, så var det her noget helt andet.

Jeg har meget længe sagt, at jeg tror det var corona – men eftersom at vi har fået tudet ørerne fulde med at første patient blev registreret 27.2.20 var det jo næsten umuligt. Selv om jeg gentagende gange har drøftet det med kollegaer – nemlig i hvilken grad Seruminstituttet aktuelt kigger på netop udvalgte blodprøver fra januar.

Man kan jo undersøge de pågældende for corona-antistoffer – men det bekræfter jo ikke, at det var det, som de havde på det tidspunkt. Jeg er dog ret overbevist. Men et er sikkert – vi aner ikke hvem vores patient-0 er her i landet.

Dette udvander jo endnu mere fortællingen om, at vi skulle være på vej ind i en bragende corona-epidemi.

Jeg har ikke fantasi til at tro, at Seruminstituttet IKKE er i gang med at forfølge samme teori – og forhåbentlig har været det længe. Altså at vi havde corona i januar. Spørgsmålet er så selvfølgelig hvordan antallet af smittede var fra da og til 27.2.20 hvor den første patient officielt blev testet.