Netop nu følger vi via medierne en uskøn kamp om hvor den stakkels 4-årige dreng, Rasmus, skal begraves.

Den ulykkelige sag om drengen Rasmus, som moren kvalte, rummer uden tvivl meget mere ulykke og psykopati end vi aner. Jeg kan forstå, at det er faren, som Ekstrabladet for nogle år siden skrev om. Der gjorde han et meget lidt sympatisk indtryk. Jeg har hele tiden tænkt, at den sag er MEGET mærkelig. Og jeg savner morens version. Hvis nogen. For slet ikke at sige de fagpersoner, omkring moren og Rasmus, som uden tvivl må have vidst – eller burde have vidst – at det var helt, helt galt fat med moren og hendes psykiske tilstand!

Lad mig straks understrege – jeg kender INTET til sagen, udover hvad vi kan følge i pressen.

Ikke mindst facebook er ved at blive overstrømmet af alle mulige og umulige underskriftindsamlinger. Men jeg må bede om at blive holdt uden for al denne vamle pjat med en begravelse, som skal flyttes. Historien rummer helt sikkert meget mere end hvad faren fortæller os, og tanken strejfer mig, om han har chikaneret moren undervejs. Jeg aner det selvfølgelig ikke. Det forbliver et gæt.Men at slå sit barn ihjel forbliver en desperat handling. Nils Malmros har jo lavet hvad mange måtte mene er et kunstværk over konens drab på deres fælles barn. Det forbliver en hæslig gerning at slå et barn ihjel. Også nu. Jeg vil bare gerne kende morens version. Hvad der i sidste ende drev hende til så uigenkaldelig og hæslig en gerning at slå sit barn ihjel. Spillede faren en rolle – eller havde han ingen indflydelse på hendes ugerning? Det er vel ikke for meget at forlangt at efterlyse morens version? Farens kender vi jo. Ganske godt endda.

Tak fordi at nogen kan gennemskue historiens væmmelige karakter. Også farens rolle heri!
http://ekstrabladet.dk/112/article1333845.ece

Så kan jeg se, at bloggen har rigtig mange gæster disse dage. Tag meget gerne del i debatten. Vi behøver IKKE at være enige. Det kaldes demokrati! I skal bare undlade at svine mig til – sådanne indlæg postes ikke. Men gemmes. Og er der trusler bliver de politianmeldt.

Og har I så ikke andet at rode eller rive i disse dage, vil jeg bede jer om at læse min krimi, Det stille barn. Den kan lånes på biblioteket, også som e-bog, eller købes mange steder. Også som e-bog. Så kan du læse den straks. Den kan også lånes eller købes som lydbog via Itunes til 49 kr. Hvis du sender mig en mail på vibeke@vibekemanniche.dk – sender jeg en gratis version af ebogen til dig. Vi er nu langt over 400 – men det er jul, så ingen skal gå forgæves.

Lad mig lige slå fast – at det KUN er indlæg med sobert indhold, som bringes. Er der noget, som man finder krænkende, så mail mig gerne herom. Så bliver det fjernet.