Jeg forsøger her at samle trådene – da mange af jer er forvirrede. I ringer, skriver, sender mig sms´ere osv. Tak for jeres interesse og lad mig forsøge at forklare tingene én gang for alle.

  • De tal jeg følger fra Seruminstituttet (ssi.dk) – de lægger flere gange dagligt tallene op for antal smittede og antal testede. Dette tal – procentuelt – FALDER støt. I dag er tallet 12,95 % -i går var det 13,46% – og tallene er faldet de seneste dage. Således ingen tegn på eksponentiel stigning – tvært om faldende tendens. Uagtet at der fortsat er folk som har corona, er der intet der tyder på en bragende epidemi på vej. INTET! ALLE – sammen med mig – burde råbe et højt YES – hver gang tallene er faldet (eller ikke steget eksponentielt). Det YES har vi været skræmmende få, som har råbt!
  • Det giver god mening, at vi IKKE er på vej ind i en coronakatastrofe. Der er sæsonvariater for de fleste vira som corona, influenza osv. Selv om vi ikke kender corona´s sæsonvariation endnu, er der mange gode grunde til at tro, at den helt naturligt har en vinter-sæson. Det betyder så også, at vi meget vel er igennem en epidemi – i hvert fald er der ikke en coming up. Det viser tallene meget nøje. Så virus følger præcist forventningen til hvornår en sådan virus ´topper´ – og det er IKKE i april/maj her i landet!
  • Er det regeringens indgreb som gør, at tallene falder? Nej, for inkubationstiden er 5 dage – og tallene har været stabile/faldende siden lørdag. Måske også længere tid – dem har jeg så bare ikke tilgængelige. Men selvfølgelig har isolation af hele befolkningen en effekt – den er bare af så mange grunde ubegrundet på det foreliggende grundlag.
  • Hvorfor dør der så flere og folk bliver indlagt? Forskning fra Kina (bl.a. offentliggjort i The Lancet) og tal fra Italien viser, at det primært er ældre og i forvejen syge mennesker, som dør. Også dem der primært får brug for fx respirator. Men vores tal er fortsat så små – og vil ud fra tallene nævnt i punkt 1 IKKE stige markant. De kan fortsat stige men ikke til vanvittige tal. Det kommer IKKE til at ske. Sådanne små tal viser IKKE noget ifht en eksponentiel udvikling – det er de tal jeg nævner i punkt 1 vi skal kigge på.
  • Hvorfor kan vi ikke sammenligne os med Kina eller Italien? For det første har vi årstiden. Deres epidemi startede jo netop i januar – måske endda december – hvor tallene så tog til og voksede i netop eksponentiel fart. Det gør de IKKE hos os. Derudover har både Kina og Italien helt andre boforhold, livsforhold og ikke mindst sundhedsvæsen, hvor der er ulige adgang til ydelser, dårligere adgang til sundhed og behandling, mange mennesker stuvet sammen på få kvadratmeter osv osv – der er 1000 gode grunde til at vi ikke kan sammenligne os med dem.
  • Når politikere skal indføre nye love osv – sker det altid under afvejelser af effekter og pris. Pris ifht kr selvfølgelig – men også fællesskabets pris for at redde en særlig gruppe. I det konkrete tilfælde er det som om, at politikerne – bistået åbenbart af SST – helt har mistet proportionssansen. Fuldstændig har glemt, at der findes et hav af syge mennesker i landet, som har brug for daglig behandling, lægekontakt, udredning, scanninger, genoptræning, omsorg og støtte. Denne meget store patientgruppe – hvoraf nogen vil dø som følge af dette coronahysteri – lider meget alvorligt netop nu. Bliver mere syge, dårligere, mere plejekrævede – ja, for nogen gælder at de også dør før tid. Herudover kommer selvfølgelig den økonomiske byrde for samfundet og fællesskabet. Der behøver jeg vist ikke fortælle dig, HVOR omfattende disse omkostninger allerede er, har været og vil blive. Og nej – det kan under ingen omstændigheder blive værre. Samfundet er jo allerede stort set brudt sammen.
  • Mediernes rolle er meget stor. Mit budskab har næsten været umuligt at få igennem – på trods af at jeg for flere dage siden så linien og den meget klare tendens. Else Smith, tidligere direktør for Sundhedsstyrelsen og hvis disputats handlede om HIV/AIDS, sagde allerede i fredags (dagen efter indgrebet) at det var helt ved siden af. BT holdte på mit interview næsten et døgn, før det blev bragt. Selv herefter har interessen for de tal jeg peger på været forbavsende lille fra mediernes side. Hvorfor? Vel fordi de tjener mange penge på netop vores massepsykose og coronahysteri. Pressen har INGEN interesse i at få stoppet dette hysteri – vores coronaangst og de affødte katastrofer er fed fløde for pressen. Og kritisk journalistik ser ud til at være et udtørret fag. Helt og aldeles. Nu handler det om click-baits, annoncekroner og ikke meget andet, hvilket coronakrisen meget klart har vist.
  • Jeg har over 20 års erfaringer fra bl.a. smitsomme sygdomme i dagpasningerne og nedsættelse heraf. Nogle af jer kan more jer herover – men smitsomme sygdomme kan være dødelig alvor blandt vores småbørn og derfor er det så vigtigt med en målrettet indsats. Når vi skal minimere smitten i dagpasningerne handler det om a) god hygiejne 2) ikke for mange på for få kvadratmeter 3) at de kommer udenfor 4) at de får deres søvn og sunde mad og 5) at syge hurtigt kommer hjem. Den plan skulle SST og regeringen have skaleret op. Så enkelt er det egentlig.
  • Min egen drivkraft? Jeg kan ikke være vidne til at vores samfund bryder sammen uden at jeg forsøger at gøre noget. Jeg sidder inde med en betydelig viden og erfaring om emnet – og føler det er et borgerligt ombud at bidrage med netop denne indsigt og viden – med det formål at få vores elskede land på skinner igen.
  • Det er et ragnarok som er menneskeskabt og altså lægefagligt ubegrundet. NU har vi så tal der viser, at det går rette vej – som jeg også ville forvente ud fra tallene at regeringen tager bestik af. Og selvfølgelig handler ud fra.

Så er spørgsmålet jo – hvad kan du selv gøre? Ja, dels skal du være med til at lægge stort pres på regeringen til at de ophæver de store indgreb og lukker samfundet op igen. Så er der ovenstående foranstaltninger.

Til dig personligt vil jeg sige – lær af dagpasningerne. Step op på den personlige hygiejne (det har alle vist gjort), gå mest muligt udenfor i frisk luft og få D-vitamin, luft, motion og bevægelse, sov godt, stop med at ryge, luft jævnligt ud, hold dig hjemme hvis du tror du er smittet med corona, søg læge hvis du bliver tiltagende dårlig og beskyt de sårbare/svagelige.

Tak for jeres kommentarer – som  i stigende grad har en sober karakter. De bliver postet – både enige og uenige – bare I holder tonen.

Dig med IP-adresse 87.49.147.45 – din anonyme chikane hører ingen steder hjemme. Jeg formoder der er andre kvinder, som du chikanerer på samme vis. Vi skal nok finde ud af hvem du er – for din mor/søster/kone/kollega fortjener da at vide hvilket ondskabsfuldt menneske du er.