Mere end halvdelen af befolkningen har IKKE tillid til pressen – det viser en ny undersøgelse fra Kulturministeriet. Befolkningen mener, at pressen bringer fake-news. Jeg er meget enig – og mener det er nødvendigt at kigge grundigt på pressens ageren og præmis.

Det sidste år har været en lang og sørgelig rejse gennem et hav af fake-news. Ikke alene hos Berlingske med Tom Jensen ved roret – men i bred forstand i mediedækningen af coronakrisen.

Personligt har jeg oplevet en ekstrem grad af censur – fra hele det danske pressekorps. Når jeg ikke skulle tåle at blive kaldt grimme ting. Ligesom nu. Det er ikke alene et stort angreb på ytringsfriheden men også på demokratiet i sit hele.

Man bør også forstå, at jeg jo repræsenterer en gruppe af læger, forskere og statistikere. Det er så mig, som tør stå frem. Og hvis du ser den behandling jeg har fået og får – forstår du nok godt, hvorfor mange af mine dygtige kollegaer er bange for at stå frem!

Aktuelt har Tom Jensen brugt sin opinion til at udbrede løgne om mig. Lad mig slå fast med syv-tommersøm – jeg er på INTET tidspunkt gået imod den videnskabelige dokumentation. Tvært om har mit fokus hele tiden været NETOP den videnskabelige dokumentation og data. Til gengæld har Berlingske ved Tom Jensen igen og igen og igen fremført forkerte data, fejltolket og jagtet frygten. De har – sammen med store del af den øvrige presse – i helt ublu grad jagtet frygten. Udbredt fake news igen og igen. Så man gentagende gange har krummet tæer over denne grove manipulation eller skræmmende uvidenhed.Herudover er han enten utrolig dum og uvidende eller forsøger at føre læseren bag lyset.

Jeg ved ikke, om Tom Jensen er bragende dum eller ekstremt manipulerende. Måske begge dele.

Tom Jensen og jeg er IKKE fagligt ligeværdige. Jeg er læge. Det er han ikke. Jeg har en phd. Det har Tom Jensen ikke. Jeg kan læse lægevidenskabelig litteratur. Det kan Tom Jensen ikke. Jeg kan læse epidemiologiske data. Det kan Tom Jensen ikke. Jeg har haft ret under hele coronakrisen. Det har Tom Jensen ikke. Fortsæt selv…

Tom Jensen mener heller ikke, at der er noget som helst belæg for at forholde sig til om Christian Eriksen er vaccineret. WHAT!? Hvor har Tom Jensen været den sidste tid? I sit eget lillebitte ekkokammer? Det er tegn på rystende uvidenhed hos Tom Jensen.

Lad mig skære ud i pap – igen. Hvorfor det er så vigtigt at få svar på, om Christian Eriksen er vaccineret eller ej.

Dagen før at Christian Eriksen fik sit hjertestop i Parken havde Lægemiddelstyrelsen orienteret pressen (!!) og landets læger om, at man på europæisk plan netop nu gransker sammenhængen mellem vaccinerne (især mRNA som Pfizer) og hjertebetændelse (myocarditis og pericarditis). Hjertebetændelse kan give rytmeforstyrrelser og i værste fald hjertestop. Øhhh – er sammenhængen tydelig nok? Eller hvordan kan jeg forklare det anderledes?

Læs mere her:

https://newsroom.heart.org/news/cdc-investigating-rare-myocarditis-in-teens-young-adults-covid-19-vaccine-still-advised-for-all-who-are-eligible

Christian Eriksens hjertestop har ikke alene rystet fodboldverdenen – men også med god grund skabt fornyet frygt hos professionelle fodboldspillere ifht netop pludselig hjertestop. De har også krav på at blive klogere. De har krav på at vide, om der KUNNE være en kobling til vaccinerne. Det her involverer nemlig mange bekymrede fodboldspillere og ligeså bekymrede forældre. Her har DBU en væsentlig rolle og pressen ligeså. For at skabe klarhed og beroligelse. Hvis Tom Jensen blot havde gjort sig en anelse umage med fakta ville han iøvrigt vide, at jeg i mange år har været involveret i forskning omkring fodbolds sundhedsmæssige betydning hos børn og at min mand, som er professor i hjertesygdomme, har været involveret i endnu mere forskning omkring netop fodbold. Kort sagt – det er et område vi kender meget grundigt og det er område som jeg har fulgt tæt i mange år. Også forekomsten af pludselig død hos professionelle fodboldspillere.

Det forbliver mig en gåde, at DBU ikke melder klart ud – og de fejlvurderer hvor ødelæggende det er for sporten og hvor mange spillere og forældre som lige nu er meget rådvilde og bange. Det er meget væsentligt at få et entydigt og klart svar på, om Christian Eriksen er vaccineret eller ej!

TV2 har netop en grim sag med fake news fra Grønland. Det fik den ansvarlige redaktør Ulla Østergaard til at sygemelde sig. Interessant diagnose…Og er nu fratrådt. Personligt har jeg selv haft en sag i pressenævnet med TV2 – hvor de fik en reprimande. Fordi de satte mig i forbindelse med en artikel om konspirationsteorier – som jeg INTET har haft med at gøre. Jeg fik en uforskammet mail fra Jakob Kwon og intet genmæle. Først da Pressenævnet kom ind i sagen, reagerede TV2. Jeg aner af gode grunde ikke om Ulla Østergaard var involveret – men fake news var det. Ligesom Grønlands-sagen.

https://vibekemanniche.dk/breaking-pressenaevnet-udtaler-kritik-overfor-tv2-laes-den-interessante-gennemgang-og-censurens-vaesen/

Den aktuelle situation handler IKKE kun om corona. Den handler om pressens generelle ageren. Det er næppe alene mig, som Tom Jensen ikke bryder sig om. Han har uden tvivl også en agenda på andre områder og det betyder, at vi grundlæggende IKKE kan have tillid til Berlingske. For så lyver og manipulerer de jo også på andre områder.

For mig at se er det et stort anslag mod demokratiet og heldigvis er tiden løbet fra enerådige chefredaktører. Således at forstå, at vi jo heldigvis har de sociale medier. Uden de sociale medier, havde hjernevasken af befolkningen været enorm. Den har været og er slem – bevares – men vi har dog haft mulighed for at informere og holde fokus på fakta via netop de sociale medier.

Tilbage til pressens fallit. Jeg mener, at den aktuelle situation bør føre til, at vi kigger på mediernes ageren, afhængighed og manglende ordentlighed. Man bør i de forskellige mediehuse alvorligt granske dækningen og vurdere chefredaktørernes betydning for en sådan fejl-dækning, som tilfældet er og har været. Det bør få konsekvenser. Men der er også mere generelle tiltag, som man bør gøre – og jeg har mange gode idéer hertil.

En så elendig presse og med så righoldig grad af fake news truer vores demokrati og vores velfærd.

 

Læs gerne “CoROpå – en samtalebog om COVID-19”. I denne beskriver vi, hvad der stod soleklart fra starten og ikke mindst den omfattende censur.

Kan bestilles her:

https://forlagetliva.dk/coropa-en-samtalebog-om-covid-19.html